PSRM

01 iulie 2017

Nikolai Starikov urează Partidului Socialiștilor înțelepciune și rezistență

Cunoscutul politolog, istoric, publicist, președintele partidului „Velikoe Otecestvo“ din Rusia, Nikolai Starikov a urat Partidului Socialiștilor din Republica Moldova  înțelepciune politică și rezistență, pentru că doar așa toate obiectivele stabilite de către partid vor fi atinse. El a afirmat acest lucru la ședința festivă dedicată aniversării a 20 de ani de la fondarea PSRM-ului, care a avut loc pe data de 1 iulie la Chișinău.

„Ce înseamnă 20 de ani de putere politică? – s-a întrebat Nikolai Starikov. – Pe de o parte, este o oportunitate de a privi în trecut, să vezi ceea ce a fost deja făcut. Pe de altă parte, este un motiv frumos pentru stabilirea noilor obiective.

Ce a fost făcut timp de 20 de ani? Foarte multe. O echipă de persoane cu aceleași idei creează o forță politică. În primul rând, au loc testările: participarea la alegeri, primele victorii, sosirea forțelor noi, formarea echipei în sine, care astăzi  poziționează Partidul Socialiștilor pe primul loc în viața politică a Moldovei. Participarea la alegeri, formarea fracțiunii parlamentare și în cele din urmă –  victoria în alegerile prezidențiale. Toate acestea au fost făcute într-o perioadă relativ scurtă de timp. ”

Dar toate aceste lucruri, potrivit politologului, s-au petrecut pe fondul luptei politice permanente cu acele forte ale Republicii Moldova, care, sub retorica integrării europene au jefuit bugetul, implică țara în NATO și ridică în mod constant problema lichidării statalității moldovenești. „Faptul că aceste planuri nu au fost încă puse în aplicare este, desigur, marele merit al Partidului Socialiștilor“,  a subliniat Nikolai Starikov.

El a menționat că de acum încolo sunt stabilite multe sarcini. În primul rând, este vroba despre victoria în alegerile parlamentare viitoare și trecerea de la statutul de opoziție la statutul partidului de guvernământ. Anume pentru atingerea acestui scop, pentru a scoate țara din criză, partidul are nevoie de înțelepciune și rezistență, a subliniat Nikolai Starikov.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă