PSRM

23 iunie 2023

PSRM transmite condoleanțe familiei și rudelor domnului Victor Pușcaș

La 22 iunie, la vârsta de aproape 80 de ani, s-a stins din viață Victor Pușcaș, remarcabil om de stat, ex-președinte interimar al Parlamentului Republicii Moldova, ex-președinte al Curții Constituționale a țării noastre.

Victor Pușcaș s-a născut la 18 iulie 1943 în satul Arionești, raionul Dondușeni. După ce a absolvit facultatea de drept a Universității de Stat din Moscova, a muncit cu dedicație, ajungând să îndeplinească funcțiile de președinte interimar al Parlamentului Republicii Moldova, președinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Consiliului Suprem al Magistraturii, președinte al Curții Constituționale.

Victor Pușcaș a participat la elaborarea Constituției Republicii Moldova, a legislației în domeniul sistemului judiciar.

A fost un om responsabil și onest, un patriot adevărat al țării. Chiar și după pensionare, el s-a implicat activ în proiectele menite să îmbunătățească cadrul legislativ al Republicii Moldova, vorbind deschis despre cele mai mari probleme din acest domeniu și oferind soluții de rezolvare a acestora.

Exprimăm sincere condoleanțele familiei și rudelor îndurerate. Amintirea despre acest om extraordinar va rămâne pentru totdeauna în inimile celor care l-au cunoscut și l-au iubit.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă