PSRM

22 octombrie 2021

Natalia Gavrilița refuză să ofere cifre concrete cu referire la prețul cu care Guvernul urmează să procure gazul natural

Cererea premierului Natalia Gavrilița către Parlament de a institui stare de urgență din cauza crizei gazelor nu conține nicio cifră, preț și tarif. Atenționarea a fost făcută de deputatul PSRM, Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe.

În acest context, deputatul l-a întrebat pe șeful Guvernului cât din cele 564 de milioane de dolari pe care Moldova urmează să-i împrumute de la FMI, vor fi folosiți pentru achiziționarea gazelor naturale.

”Problema nu este în cifre, problema este că dacă noi reprezentăm interesul cetățeanului și găsim alternative. V-am dat cifra, 13,4 bari presiunea în țevi și 16 milioane de metri cubi lipsă pe care nu i-am primit în octombrie. Ce cifre mai doriți”, a spus Gavrilița.

”Noi vorbim ca economiști nu ca tehnicieni. Presiunea noi am înțeles. Vrem să înțelegem ce cantitate va fi procurată și la ce preț de piață, din ce surse alternative și de ce sumă este nevoie care urmează a fi completată”, a declarat Burduja.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă