PSRM

16 septembrie 2014

NARÎŞKIN: Partidul Socialiştilor – partener de încredere al Rusiei

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din RM şi Zinaida Greceanîi, deputat în Parlamentul RM s-au întîlnit la Moscova cu Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie mai multe aspecte legate de colaborarea dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, situaţia din regiune, perspectivele dezvoltării Uniunii Vamale şi a Uniunii Euroasiatice, create recent.

Igor Dodon a menţionat ataşamentul formațiunii politice pe care o conduce faţă de vectorul euroasiatic al ţării şi cursului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Serghei Narîşkin, la rîndul său a menţionat că parlamentarii ruşi văd în Partidul Socialiştilor din Moldova un partener de încredere, fiind apreciată sporirea autorităţii formaţiunii în rîndul alegătorilor şi influenţei partidului asupra mediului politic din ţară.

Igor Dodon a declarat că cea mai mare parte a populaţiei Republicii se pronunţă împotriva integrării în Uniunea Europeană, considerînd că „politica europeană este una devastatoare pentru ţară”.

„Regimul de liber schimb comercial deja a început să ne distrugă economia. Pe zi ce trece creşte numărul oponenţilor cursului promovat de autorităţile oficiale. Pe de altă parte, peste 56 la sută din populaţie se pronunţă pentru aderarea la Uniunea Vamală şi există şanse reale  ca, după alegerile parlamentare preconizate pentru 30 noiembrie, să fie alcătuită o majoritate parlamentară pro-moldovenească, şi nu pro-europeană”.

Tot astăzi, a avut loc întrevederea lui Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi cu Serghei Mironov, ex-preşedinte al Consiliului Federaţiei, preşedintele Partidului „Spravedlivaia Rossia”. Părţile au discutat diverse probleme ce ţin de colaborarea interpartinică, precum şi acţiunile şi proiectele comune pe viitor.

Amintim că Partidul Socialiştilor şi Partidul „Spravedlivaia Rossia” au semnat un acord de colaborare interpartinică. Totodată, anterior, Serghei Mironov a acceptat invitaţia lui Igor Dodon de a participa la Congresul extraordinar al PSRM, planificat pentru sfîrşitul lunii septembrie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă