PSRM

11 aprilie 2019

Consilierul municipal al PSRM a învinuit primăria de sabotarea soluționării problemelor

Consilierul municipal, Nichita Țurcan a abordat în cadrul conferinței din 11 aprilie, o serie de probleme esențiale pentru oraș, soluționarea cărora se sabotează de către puterea executivă din Chișinău, este vorba despre sistemul M-Tender, achizițiile publice, transportul public, etc.

În special, consilierul a reamintit despre scandalul care a izbucnit în capitală, după ce părinții au descoperit în achizițiile de produse alimentare pentru grădinițele din capitală, a perelor din Olanda cu prețul de 36 de lei pentru un kilogram, procurate în schimbul sumei de 144 de mii de lei.

“Acest lucru se întîmplă pe cînd producătorii locali se plîng că nu își pot vinde recolta de fructe. Dar de ce să procurați de la producătorii moldoveni, cînd avem pere olandeze și pe seama lor poate fi obținut un cîștig?”, s-a indignat Nichita Țurcan.

El a menționat că, funcționarul vinovat de încheierea scandalosului contract, a fost concediat. Cu toate acestea, motivul nu constă în aceasta, ci în faptul că consiliul municipal, cu excepția fracțiunii socialiștilor, a votat pentru anularea sistemului de achiziții publice M-Tender.

Acum doi ani, acest sistem a fost aprobat de consiliu la inițiativa fracțiunii PSRM, iar primele luni au arătat că, este posibil de economisit aproximativ 60-70% din aceste cheltuieli bugetare, a menționat consilierul. Cu toate acestea, sistemul a fost anulat sub un pretext fals. Dacă ar fi lucrat, atunci scandalul cu perele olandeze nu s-ar fi întîmplat, a subliniat socialistul, care, de asemenea a vorbit și despre alte probleme cotidiene ale municipalității.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă