PSRM

10 septembrie 2021

Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal îndeamnă chișinăuienii să călătorească cu transportul public

Alexandr Odințov, vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, a comunicat în cadrul unei conferințe de presă susținută în data de 10 septembrie, despre inițiativele fracțiunii privind îmbunătățirea circulației transportului în capitală și măsurile de sporire a siguranței pietonilor.

În special, consilierul a menționat despre inițiativa primarului general al municipiului Chișinău privind amenajarea benzilor dedicate transportului public pe unele străzi din capitală.

El consideră că aceste lucrări ar trebui să continue astfel ca transportul public să circule prin oraș rapid și fără întârziere. Acest lucru va permite mai multor proprietari de automobile să opteze pentru troleibuze și autobuze, ceea ce va reduce din ambuteiaje.

De asemenea, Alexandr Odințov consideră că nu este suficient să fie doar amenajate benzi dedicate transportului public, dar mai trebuie să se desfășoare o campanie de informare cu privire la avantajele călătoriei cu transportul public.

Consilierul a atras atenția asupra faptului că ambuteiajele din capitală se intensifică odată cu începutul anului de studii. Totodată, în perioada carantinei, când copiii se aflau acasă, nu au fost ambuteiaje. Acestea se formează din cauza faptului că mulți părinți își duc copiii la școală cu propriile automobile. Consilierul a propus ca școlile publice să organizeze consultări cu comitetele părintești în privința unor eventuale modificări în regulamentele instituțiilor de învățământ.

O altă inițiativă pe care consilierul intenționează să o propună este asigurarea angajaților municipali – personalul medical, pedagogii, lucrătorii direcției transporturi etc. – cu mijloace financiare pentru procurarea abonamentelor pentru transportul public. În opinia socialistului, acest lucru va încuraja lucrătorii municipali, care vin la serviciu aproximativ în același timp, să circule cu transportul public.

Alexandr Odințov a mai propus să fie analizate rutele principale ale transportului orășenesc, să se efectueze o revizuire a locurilor de parcare, să fie amenajate treceri pietonale sigure, să fie construite parcări „de rezervă” la intrările în oraș pentru transportul interurban. ”Toate aceste măsuri vor reduce ambuteiajele, vor eficientiza traficul și, ce-i mai important, vor sporit securitatea în trafic”, a subliniat Alexandr Odințov.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă