PSRM

14 septembrie 2021

Poate oare șeful statului să ajungă la un acord cu privire la prețul la gaze?

„Poate oare șeful statului să ajungă la un acord cu privire la prețul la gaze?” – s-a întrebat Igor Dodon, ex-președintele Moldovei, pe pagina sa de pe rețelele sociale, în replică la declarația actualului președinte Maia Sandu. În ajun, Sandu a declarat că nici ea, nici guvernul nu se vor alătura negocierilor referitoare la un nou contract de furnizare a gazelor rusești.

„Conform legislației, „Moldovagaz” negociază. Așteptăm rezultatele. <…> Eu nu cred că participarea guvernului sau a președintelui ar permite reducerea prețului la gaze, deoarece acesta depinde de prețurile pe piața mondială”, a răspuns Sandu la întrebarea jurnalistului.

Totodată, în cadrul vizitei sale în Federația Rusă în anul 2019, Igor Dodon a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin un șir de chestiuni de importanță strategică pentru Moldova, inclusiv problema ce ține de furnizarea de gaze.

„Am convenit principial și am coordonat acțiunile ulterioare privind colaborarea în domeniul gazelor, ceea ce permite deja la această etapă să anunțăm că tarifele pentru consumatorii finali nu se vor majora. Deja la 1 octombrie (2019), prețul gazelor rusești furnizate pentru Moldova se va reduce”, a comunicat Igor Dodon în urma întrevederii din anul 2019.
Menționăm că, practic, toți șefii de state discută despre problema livrărilor de gaze în țara lor, pentru că aceasta este una dintre cele mai importante chestiuni legate de activitatea oricărui stat. Iată de ce răspunsul la întrebarea din titlu poate fi doar acesta: „Nu doar poate, dar și trebuie!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă