PSRM

09 martie 2023

Moldova pledează pentru alegeri anticipate!

Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

În cadrul ședinței s-a discutat despre situația politică și social-economică din țară, precum și stabilite acțiunile celui mai mare partid de opoziție în condițiile actuale.

Pe finalul întrunirii, Consiliul Republican a adoptat o declarație, textul căreia îl prezentăm integral.

Declarația Consiliului Republican al PSRM din 9 martie 2023

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova declară lipsa totală de încredere față de autoritățile Republicii Moldova. Încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor țării, a principiilor democratice cu privire la pluralismul de opinii, libertatea presei, separația puterilor, represiunile politice împotriva celor care gândesc altfel, implicarea grosolană în viața privată a cetățenilor țării – toate acestea demonstrează că Maia Sandu și PAS au instituit un regim dictatorial totalitar în Moldova.

Regimul Sandu și PAS și-a permis încălcarea directă a Constituției și legilor țării. Noul șef al Guvernului, Dorin Recean, a fost desemnat cu încălcarea gravă a procedurii legale. Consultările parlamentare cu partidele de opoziție au fost mimate. În câteva ore a fost creat Guvernul, ceea ce reprezintă o încălcare a legilor, a Constituției și a practicii Curții Constituționale. Partidul Socialiștilor va insista pe anularea numirii acestui Guvern în Curtea Constituțională.

Culmea fărădelegii, a samavolniciei și cinismului majorității parlamentare PAS a fost schimbarea denumirii limbii moldovenești în Legea Supremă a țării, procedură prin care a fost grav încălcată Constituția Republicii Moldova, a fost insultat întregul popor moldovenesc și fiecare cetățean în parte.

Actuala guvernare antinațională, antipopulară, antidemocratică și antilegală din Moldova, nu reflectă năzuințele cetățenilor – lucru demonstrat de toate sondajele de opinie, chiar și cele realizate de fundațiile pro-occidentale. Ne convingem de aceasta zi de zi, în cadrul întrevederilor cu cetățenii noștri din toate regiunile Moldovei.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a organizat ample consultări cu cetățenii țării noastre, în urma cărora a fost exprimată o singură opinie: doar alegerile parlamentare anticipate pot salva țara. Această guvernare antipopulară, aflată în faliment, trebuie să plece!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă