PSRM

12 decembrie 2019

Moldova rămîne un stat prioritar pentru asistența Ungariei

Budapesta, 12 decembrie 2019 – Am simțit o deschidere foarte sinceră pentru suportul țării noastre pe calea integrării europene și a reformelor. Mă bucur că avem un bun prieten în Uniunea Europeană, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevedere cu Secretarul de stat pentru afaceri parlamentare la Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Levente Magyar.

”Angajamentul asumat la semnarea Acordului de Asociere rămîne o prioritate pentru noi. Vom continua reformele, inclusiv reforma justiției, lupta cu corupția, vom munci pentru restabilirea integrității teritoriale a statului și alte chestiuni importante pentru cetățenii noștri. Avem o bună dinamică în relațiile bilaterale și trebuie să o dezvoltăm”, a spus președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a menționat că sprijinul ţărilor din grupul Visegrad și menținerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistența Ungariei este înalt apreciată de autoritățile de la Chișinău.

Secretarul de stat pentru afaceri parlamentare la Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei a menționat că vizita Președintelui Parlamentului este un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Moldova și Ungaria. El a exprimat deschiderea pentru împărtășirea experienței practice acumulate în calitate de stat membru al Uniunii Europene. De asemenea, oficialul ungur a menționat că poziția Guvernului Ungariei este aceeași cu poziția Comisarului european pentru extindere și vecinătate de a ajuta Republica Moldova în calea pe care a ales-o.

Oficialii au discutat despre necesitatea creșterii prezenței investitorilor ungari în Republica Moldova, oportunități de investiții și deschidere reciprocă pentru preluare a experienței Ungariei în promovarea diplomației economice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă