PSRM

10 noiembrie 2021

Moldova putea obține un contract mai avantajos cu Gazprom, spune liderul PSRM

Republica Moldova putea obține un contract mai avantajos cu Gazprom, astfel, încât gazul să fie procurat la un preț de 230-240 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, la NTV Moldova.

“Din punct de vedere politic, guvernarea putea să negocieze un preț mai bun. Majoritatea țărilor din Uniunea Economică Eurasiatică cumpără gaz la un preț mai mic de 200 de dolari pentru 1000 de metri cubi. Țările care sunt în relații de prietenie cu Rusia, precum Ungaria, Serbia, cumpără gaz la preț mai mic. Pentru asta trebuia de început negocierile mai devreme, trebuia să continue relațiile în Uniunea Economică Eurasiatică”, a explicat Dodon.

Amintim că în urma majorării prețului de import al gazelor naturale, Agenția Națională de Reglementare în Energetică a majorat tariful la gaz pentru consumatorii finali de la 4,30 lei până la 11,08 lei.

 

Neprofesionalismul guvernării ne-a costat 1,5 miliarde de lei, spune Dodon

Criza gazelor îi va costa pe moldoveni foarte scump, și asta pentru că actuala guvernare a gestionat prost și neprofesionist situația. Declarați a fost făcută de către președintele PSRM, Igor Dodon, la postul de televiziune NTV Moldova. Potrivit liderului socialiștilor, „pe loc drept” guvernarea a ratat 1,5 miliarde de lei, bani din care putea fi implementate mai multe proiecte importante pentru cetățeni.

“La semnarea contractului cu Gazprom, Moldova și-a asumat mai multe obligațiuni printre care este și achitarea datoriei pentru august-octombrie. Este vorba despre aproximativ 1,5 miliarde de lei. Din câte știu, Guvernul vrea să transfere pe contul MoldovaGaz vreo 1,2 miliarde pentru a acoperi parțial aceste necesități. Totodată, Moldova a cheltuit 17 milioane de dolari, când a procurat gaz la preț de piață de la niște intermediari, adică încă 300 de milioane de lei. În total 1,5 miliarde de lei este prețul neprofesionalismului actualei guvernări. Vă amintesc, anul trecut noi am alocat 1 miliard de lei pentru reparația drumurilor, iată unde puteai fi direcționați acești bani”, a declarat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă