PSRM

20 ianuarie 2016

Socialiştii vor insista pe dizolvarea Parlamentului, care a investit în mod ilegal noul Guvern

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Parlamentul RM consideră că noul Guvern în frunte cu Pavel Filip a fost investit, astăzi, în mod forţat, ilegal şi anticonstituţional. Declaraţia respectivă a fost făcută, la sfîrşitul şedinţei Parlamentului RM de către deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

El a ţinut să amintească faptul că majoritatea parlamentară a fost formată cu încălcarea legislaţiei în vigoare. La fel de ilegală, potrivit lui, a fost şedinţa de astăzi a Parlamentului, convocată în doar 3 ore, precum şi votarea pentru investirea noului Guvern.

20111124-145„Acesta a fost investit într-o jumătate de oră, fără consultaţii nici cu poporul, nici cu partidele de opoziţie. Aţi văzut că, în semn de protest, noi am blocat tribuna şi am cerut o pauză pentru ca opoziţia să poată veni fizic la şedinţă şi, cel puţin, să vadă care este programul acestui Guvern, care este componenţa. Totuşi, ni s-a refuzat acest drept. Guvernul Filip a fost ales în mod forţat, ilegal şi anticonstituţional”, a spus Batrîncea.

20111124-092Deputatul PSRM a menţionat că evenimentele de astăzi au fost o reconfirmare a faptului că actualul Parlament este nelegitim şi că în el nu există fracţiuni, cu excepţia fracţiunii socialiştilor.

„Sîntem categoric împotriva acestei numiri şi vom folosi toate modalităţile legale pentru a dizolva acest Parlament şi a obţine alegeri anticipate, pentru care se pronunță peste 80 la sută din populaţie. Poporul nu mai are încredere în acest Parlament şi nu va avea niciodată încredere faţă de acest Guvern. Socialiştii vor continua lupta pentru eliberarea Moldovei şi vor obţine neapărat victorie!”, a concluzionat el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă