PSRM

22 mai 2023

Mitingul Maiei Sandu „Moldova Europeană” a devenit o adunare de partid, achitată din bani publici

ПСРМ

Așa cum a declarat anterior Partidul Socialiștilor, acțiunea de PR a Maiei Sandu, sub genericul „Moldova Europeană”, s-a transformat într-o acțiune de partid, organizată din bani publici.

Acțiunea de ieri arăta ca un dopaj public și autoamăgire despre sprijinul imaginar al majorității cetățenilor, mai ales că la acest eveniment au participat mai puțin de 1% dintre alegători. De aceasta, să numești această acțiune “Marea Adunare Națională” este absurd și ridicol. Trebuie de menționat că asemenea evenimente au fost organizate și de Filat, și de Plahotniuc, dar în rezultat cetățenii s-au ales cu furtul miliardului, capturarea statului și distrugerea continuă a economiei țării.

Au fost confirmate numeroase cazuri de presiuni asupra autorităților locale, funcționarilor publici, angajaților din sectorul public, studenților de la universități și colegii, pentru a asigura participarea „voluntară și obligatorie” la acțiune.

În timpul mitingului, au răsunat frecvent lozinci ce cheamă la lichidarea independenței Republicii Moldova și aderarea la România, precum și sloganuri ce ar putea implica Moldova într-un conflict militar pe teritoriul Ucrainei.

La întrunire, scopul căruia a fost în influențarea stării de spirit a locuitorilor țării, au participat activ cetățeni străini: Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola (cetățean al Maltei), ambasadorul SUA în Moldova, Kent Logsdon, europarlamentarul roman, Siegfried Mureșan și mulți alții. Acest lucru reconfirmă faptul că Republica Moldova este condusă din exterior. Iar defilarea șefei Procuraturii Anticorupție, alese ilegal, alături de mama sa, care e sponsor PAS, și alături de un ambasador al altui stat – este o discreditare a procuraturii și confirmă cele spuse mai sus.

Soarta Republicii Moldova trebuie s-o decidă cetățenii țării și nu străinii, oficialii europeni sau ambasadorii altor state. Potrivit Constituției Republicii Moldova, suveranitatea statului aparține poporului.

Prin acest miting se încearcă a camufla cu lozinci pro-europene pierderea totală a piețelor de desfacere tradiționale, distrugerea sectorului agricol, genocidul social, creșterea fără precedent a tarifelor la energie, riscul de a distruge sistemul energetic, risipirea împrumuturilor și aducerea populației țării la cel mai înalt grad de sărăcire.

Doar alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate pot asigura accederea la putere a unor forțe sănătoase care vor putea stopa destrămarea statalității moldovenești, vor consolida și păstra Moldova pentru generațiile viitoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă