PSRM

30 iunie 2014

Mîine, 1 iulie, ora 11.00, Igor Dodon, lidrul PSRM va merge la Comisia Electorală Centrală să depună actele necesare pentru primirea listelor de subscripţie în vederea colectării semnăturilor pentru petrecerea Referendumului de revocare din funcţie a Primarului General de Chişinău Dorin Chirtoacă. Este invitată presa.

Amintim că pe data de 3 iunie curent Curtea de Apel Bălţi a înregistrat grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului de demitere a primarului de Chişinău (după 15 luni de la constituire) şi a dispus colectarea semnăturilor în favoarea organizării referendumului în termenul cel mai scurt prevăzut de legislaţie – 30 zile. Socialiştii vor merge mîine la CEC pentru obţinerea listelor de subscripţie, iar în paralel s-au adresat la Curtea Supremă de Justiție cu solicitarea de modificare a termenului de colectare a semnăturilor de la 30 zile pîna la minimum 60.

Totodată menţionăm că socialiştii de nenumărate ori au atenţionat autorităţile şi opinia publică despre fărădelegile care se comit în oraş. Este vorba despre gestionarea frauduloasă a bugetului municipal, organizarea ilegală a concursurilor de licitaţie, despre construcţiile ilegale, acapararea spaţiilor verzi, împînzirea oraşului de panouri publicitare şi chioşcuri comerciale, acordarea dubioasă a loturilor de teren unor persoane terţe, majorarea nefondată a tarifelor la serviciile comunale, asigurarea de lobby unor firme din Romania la cîştigarea tenderelor cu privire la reparaţia celor mai importante artere din capitală, darea în arendă a unui număr mare de încăperi şi construcţii, proprietate municipală la preţuri simbolice etc. Aceste încălcări de legislaţie au fost confirmate şi de Curtea de Conturi în rapoartele sale pentru anii 2011, 2012 şi în recentul studiu al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup” care a constatat că  pierderile bugetului local al capitalei în ultimii cinci ani constituie, cel puţin, 300 de milioane de lei. Principalele pierderi financiare sunt înregistrate ca urmare a privatizărilor prin locaţiune, deseori fraudate şi nefondate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă