PSRM

23 mai 2021

Mesajul Speakerului Zinaida Greceanîi cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a constituirii Parlamentului Republicii Moldova

Mesajul Speakerului Zinaida Greceanîi cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a constituirii Parlamentului Republicii Moldova

Acum 30 de ani, a fost adoptată Legea cu privire la schimbarea denumirii statului R.S.S. Moldova în Republica Moldova care prevedea și modificarea denumirii Sovietului Suprem al R.S.S. Moldova în ”Parlamentul Republicii Moldova”. De atunci, anual, pe 23 mai sărbătorim ziua constituirii Parlamentului țării noastre.

Trei decenii este o perioadă mică pentru istoria mondială, însă una foarte importantă pentru tânărul nostru stat. În acești ani, Republica Moldova a devenit independentă și suverană, a trăit crize economice și politice, a rezistat cataclismelor naturale. Și astăzi continuăm să ne consolidăm statul democratic de drept, să ne întărim sistemul social și cel economic, să ne afirmăm pe plan internațional ca un partener respectabil și credibil. Iar toate acestea se datorează oamenilor noștri, poporului Republicii Moldova a cărui voință exprimăm noi, deputații. De aceea, ziua constituirii Parlamentului este sărbătoarea care ne unește pe toți.

Totodată, aniversarea pe care o marcăm astăzi este un prilej de a accentua odată în plus rolul Parlamentului într-o republică parlamentară cum este țara noastră, fiind organul reprezentativ suprem și unica autoritate legislativă a statului. Prin urmare, Parlamentul este acel bastion care trebuie să apere legitimitatea în stat și drepturile cetățenilor.

Cea de-a 30-a aniversare a constituirii Parlamentului Republicii Moldova ne-a găsit într-un nou proces electoral. Acest lucru este simbolic, pentru că un scrutin parlamentar, inclusiv anticipat, este parte a proceselor democratice firești, proprii unui stat de drept, în pofida circumstanțelor în care a fost declanșat. Urmează să demonstrăm și de această dată corectitudine și onestitate, iar cetățenii să ne judece prin votul acordat.

În calitate de politician și cetățean al Republicii Moldova doresc să avem unitate, înțelegere și respect reciproc și să tindem cu suflet și dedicație pentru scopul comun – bunăstarea țării și tuturor cetățenilor ei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă