PSRM

05 iunie 2020

Mesajul președintelui Partidului Socialiștilor, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, adresat de Ziua mondială a mediului

Mesajul președintelui Partidului Socialiștilor, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, adresat de Ziua mondială a mediului

Anual, la 5 iunie, în întreaga lume este marcată Ziua mondială a mediului. În această zi, instituțiile publice și societatea civilă atrag atenția asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.

Protecția și salvarea patrimoniului natural este de datoria fiecărui cetățean responsabil. Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea şi protejarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a grădinilor, a rîurilor, a bazinelor acvatice sau a împrejurimilor unde locuim. Totodată, autoritățile trebuie să promoveze dezvoltarea durabilă a localităților.

Ziua mondială a mediului reamintește anual omenirii cît de grave pot deveni lucrurile daca nu se manifestă grijă pentru mediul înconjurător. Este important ca fiecare dintre noi să înțeleagă că suntem dependenți de natură, nu putem trăi în afara ei și calitatea vieții noastre depinde de starea patrimoniului natural.

Fac un apel către toți locuitorii țării să protejeze și îmbunătățească starea naturii, să contribuie la înverzirea plaiului, să elimine gunoiștile, să sorteze deșeurile, să reducă utilizarea plasticului și a obiectelor nedegradabile, să protejeze solurile, aerul și apa. Doar așa vom avea parte de o viață sănătoasă și în armonie cu natura!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă