PSRM

27 august 2020

Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova 

Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova 

Dragi compatrioți,

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, vă adresez sincere felicitări cu ocazia Celei de-a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

În această zi omagiem votul din 27 august 1991 al celor 280 de deputați care au adoptat Declarația de Independență. Actul lor de curaj ne-a oferit șansa istorică de a ne regăsi identitatea, de a pune bazele statului independent Republica Moldova și de a crea oportunități pentru dezvoltarea țării, în conformitate cu viziunile și aspirațiile  proprii ale poporului nostru.

Cele aproape trei decenii de independență ne-au oferit mai multe lecții. În primul rând, ele ne-au demonstrat că independența are un preț și că ea trebuie apărată zilnic, prin muncă și dragoste pentru țară. Sunt demne de toată recunoștința și de cea mai înaltă apreciere eforturile depuse de cetățeni pentru dezvoltarea comunităților, pentru menținerea stabilității în instituții și în țară, în toți acești ani. Consolidarea și democratizarea instituțiilor statului continuă și acum, după aproape trei decenii de independență…

Obiectivul  de edificare a unei țări prospere cu cetățeni fericiți și mândri de statul lor devine mai dificil în condițiile crizei pandemiei globale. Însă determinarea noastră de a munci necontenit, umăr la umăr, pentru țară și pentru oameni, încrederea și susținerea cetățenilor ne oferă optimism, curaj și putere în acest proces de maximă responsabilitate. Iar cetățenii trebuie să cunoască că nu sunt lăsați pe cont propriu în fața acestei provocări și că statul depune toate eforturile în vederea protejării lor oriunde s-ar afla.

Sunt sigură că vom ieși învingători din această încercare și vom realiza cu succes toate inițiativele  frumoase pe care le implementăm pentru dezvoltarea țării și pentru creșterea bunăstării cetățenilor. Avem o singură țară, Republica Moldova. Toate gândurile și preocupările noastre sunt pentru ea și pentru oamenii ei.

La mulți ani, Republica Moldova!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă