PSRM

26 aprilie 2020

Mesajul Președintelui Parlamentului RM, președintelui Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl

26 aprilie 2020 – Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, președintelui Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl

Au trecut 34 de ani din ziua tragică a catastrofei care s-a produs la Centrala nucleară de la Cernobîl și care a afectat o mare parte a lumii. Durerea în inimile noastre nu a trecut nici astăzi. Recunoștința față de cei care au participat la lichidarea consecințelor avariei, față de eroii care și-au pierdut viața în urma bolilor survenite și compasiunea pentru familiile lor rămîn nelimitate.

Tragedia din 26 aprilie 1986  ne-a oferit o lecție dură, care este actuală mai ales în perioada aceasta, cînd o lume întreagă luptă cu pandemia ”COVID-19”. Este o nouă provocare globală, cu care trebuie să luptăm la fel de uniți și solidari, așa cum am procedat atunci.

În  numele Parlamentului țin să menționez că viața și securitatea cetățenilor este cea mai mare prioritate în activitatea autorităților statului. Pentru aceasta muncim cu responsabilitate și asumare și vom depune în continuare toate eforturile pentru binele cetățenilor Republicii Moldova.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă