PSRM

15 ianuarie 2021

Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii

Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii:

Astăzi, când Republica Moldova marchează Ziua Națională a Culturii și când este omagiat marele poet Mihai Eminescu, felicit toți oamenii din domeniul culturii și admiratorii lor.

Arta și cultura sunt expresii ale existenței umane. În libertatea și diversitatea lor, ele ne îmbogățesc viețile, ne modelează identitatea culturală și contribuie la coeziunea în societate.

Instituțiile culturale sunt importante, în special, în spațiul rural, ca centre de comunicare. De aceea, trebuie să sprijinim oamenii de cultură și de artă din centrele raionale și din satele Moldovei, care merită tot respectul pentru munca lor, deseori voluntară, îndreptată spre păstrarea și promovarea valorilor culturale autentice.

De asemenea, trebuie să susținem promovarea culturii moldovenești pe plan internațional, or anume personalitățile proeminente din domeniile culturii, artei, științei, sportului sunt cei mai buni ambasadori ai unui stat.

Scopul nostru comun este să valorificăm bogata și variata comoară culturală a Moldovei. Astfel ne vom înțelege și mai bine, deoarece cultura poate construi poduri și deschide uși.

Doresc tuturor oamenilor culturii din țara noastră ca ușile lăcașelor culturale, școlilor de creație, bibliotecilor să rămână mereu deschise, fie și virtual, în condițiile zilei de astăzi. Să aveți, dragi reprezentanți ai culturii și artei, multă sănătate, fericire și inspirație pentru creația Dumneavoastră!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă