PSRM

17 ianuarie 2021

Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei diplomatului

Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei diplomatului:

– Stimați colaboratori ai misiunilor diplomatice și consulare ale Republicii Moldova din străinătate, ai aparatului central al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu prilejul zilei Dumneavoastră profesionale vă felicit călduros și vă doresc succese mari în realizarea misiunii importante și nobile, desfășurate în interesul statului și cetățenilor țării noastre.

Sarcina Dumneavoastră principală, în calitate de diplomați, rezidă în a reprezenta cu demnitate statul nostru și a menține zilnic cooperarea eficientă în toate domeniile cu cele aproape 150 de țări cu care Republica Moldova a stabilit relații diplomatice. Apreciem valoarea rolului-cheie al Dumneavoastră în fortificarea imaginii Republicii Moldova în calitate de partener de încredere previzibil și de stat prietenos cu toată lumea. Este important să promovați și în continuare obiectivul principal al politicii externe a Republicii Moldova – dezvoltarea unor relații bune atât cu Estul cât și cu Vestul, pornind de la ideea că trebuie să păstrăm legături tradiționale de colaborare și prietenie și, totodată, să valorificăm oportunitățile care ni se deschid prin cooperarea cu noi parteneri externi.

Profit de acest prilej pentru a reitera semnificația diplomației economice ca funcție importantă a politicii externe a Republicii Moldova. Trebuie să consolidăm capacitățile diplomatice pentru a promova potențialul comercial-economic, investițional, turistic al țării noastre. Moldova are o ofertă atractivă în aceste domenii, și aceasta trebuie să ajungă la toți partenerii.

În mod special doresc să accentuez cât de mult contează munca diplomaților pentru conaționalii noștri aflați în străinătate. Ajutorul calificat al Dumneavoastră are, fără exagerare, importanță vitală pentru ei și pentru familiile lor. Apreciez profesionalismul și dedicația angajaților misiunilor diplomatice ale Moldovei peste hotare și le doresc să fie și în continuare la înălțimea așteptărilor concetățenilor noștri.

Stimați diplomați, pe bună dreptate se zice că atunci când diplomații vorbesc, armele tac. Grație eforturilor Dumneavoastră, lumea poate deveni mai cooperantă și mai bună. Ca nimeni alții știți să identificați soluții pașnice elegante și să contribuiți la depășirea și evitarea confruntărilor politice, la promovarea unui discurs politic bazat pe respect reciproc și pe înțelegere. Vă dorim realizări frumoase în această activitate prestigioasă, notabilă și complexă. Aveți toată susținerea și încurajarea noastră în promovarea intereselor Republicii Moldova și cetățenilor țării noastre.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă