PSRM

27 septembrie 2020

Mesajul adresat de către Speakerul Zinaida Greceanîi cu prilejul Zilei economistului

Mesajul adresat de către Speakerul Zinaida Greceanîi cu prilejul Zilei economistului:

„Tradițional, în ultima duminică a lunii septembrie economiștii din Republica Moldova își marchează ziua profesională. Ne alăturăm celebrării acestei sărbători, dorindu-le multă sănătate, realizări personale și succese profesionale.

Profit de ocazie pentru a reitera importanța profesiei de economist în cadrul întreprinderilor și organizațiilor, administrațiilor publice, proiectelor internaționale,  instituțiilor de învățămînt. Buna gestionare a entităților, dezvoltarea strategică a regiunilor, creșterea nivelului de trai al cetățenilor, progresul în țară depind, în mare parte, de munca bine organizată și eficientă a economiștilor.

Astăzi, în timp ce toată lumea privește medicii și savanții cu speranța că vor salva omenirea de virus, economiștii sunt priviți ca o speranță pentru salvarea economiilor afectate de criză. Ca și majoritatea statelor, Moldova se confruntă cu recesiunea. În cel de-al doilea trimestru PIB-ul s-a diminuat cu aproape 11 la sută față de perioada similară a anului precedent. În aceste circumstanțe, se impun noi paradigme de utilizare eficientă și rațională a mijloacelor financiare și de creștere a resurselor tehnico-materiale, iar economia bazată pe cunoaștere a devenit actuală ca niciodată.

Sunt convinsă că economiștii din Republica Moldova vor depune toate eforturile și  ingeniozitatea pentru a menține ordinea economică, pentru a transforma criza în oportunitate și pentru a asigura dezvoltarea durabilă a țării. Doresc să asigur că voi reacționa cu promptitudine și voi susține orice inițiativă care urmărește acest scop și îi voi îndemna pe toți colegii deputați să facă același lucru. Suntem de partea Dumneavoastră, stimați economiști, iar împreună – suntem de partea oamenilor din Republica Moldova”.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă