PSRM

27 noiembrie 2022

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare

Tradițional, în a patra duminică a lunii noiembrie, marcăm Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare, care încununează anul agricol.

Sectorul agricol a fost şi va rămâne principala ramură a economiei naționale, care determină în mare măsură bunăstarea poporului nostru.

Cu regret, în anul curent acest sector s-a confruntat cu multiple provocări legate de condițiile climaterice, de situația din regiune, politica nechibzuită a guvernării care a condus la creșterea galopantă a prețurilor la servicii, carburanți, produse etc.

Partidul Socialiștilor mereu a fost alături de agricultori și a promovat inițiative ce ar veni în sprijinul producătorilor agricoli. Am insistat pe obligativitatea întreprinderilor comerciale de a plasa pe rafturi nu mai puțin de 50% de produs autohton, proiect care a fost anulat de actuala guvernare.

De asemenea am optat pentru rambursarea TVA și a accizelor plătite pentru motorina utilizată la lucrările în sectorul agricol; plafonarea adaosului comercial pentru produsele de uz fitosanitar și fertilizanți; restituirea TVA la procurarea produselor de uz fitosanitar și îngrășăminte; subvenționarea până la 30% din costul semințelor și materialului săditor autohton; modificări la Legea Achizițiilor Publice prin stabilirea priorității la achiziționarea produselor autohtone pentru instituțiile publice etc.

Vom promova și în continuare politici care ar contribui la dezvoltarea acestui sector.

Stimaţi producători agricoli și lucrători din industria agroalimentară! Vă aducem profundă mulţumire şi recunoştinţă pentru munca plină de responsabilitate depusă zi de zi în activitatea Dumneavoastră. Vă dorim sănătate, noi succese, realizări frumoase şi belşug în toate!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă