PSRM

15 mai 2022

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova transmite sincere felicitări și urări de bine tuturor cetățenilor țării noastre cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, marcată astăzi pe întregul glob.

Familia reprezintă nucleul oricărei societăți și piatra de temelie a tradițiilor spirituale și culturale ale neamului. Din generație în generație, prin legăturile puternice de familie sunt transmise valorile spirituale și morale ale poporului nostru – toleranța, sârguința, dragostea pentru țara natală, respectul față de bătrâni, ospitalitatea și grija pentru viitor.

Partidul Socialiștilor este un promotor și un apărător fidel al instituției familiei. În cadrul activității parlamentare formațiunea a lansat mai multe acțiuni și inițiative legislative de susținere a familiei. Doar în actuala legislatură socialiștii au optat pentru:

– aprobarea legii cu privire la capitalul matern care prevede un ajutor concret din partea statului la nașterea copilului, dar și pentru întreținerea lui;

– crearea unui mecanism de facilitare a reîntoarcerii cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotarele țării;

– diminuarea vârstei standard de pensionare pentru mamele care au educat 4 copii și mai mulți;

– reglementarea prin lege a dreptului la alimentație gratuită pentru elevii claselor I-IX;

– adoptarea unor măsuri economice și sociale anticriză de diminuare a impactului generat de criza energetică și pandemie, etc;

Vom insista și în continuare pe promovarea acestor măsuri, menite să consolideze și să întărească familia din punct de vedere economic și social.

Stimați concetățeni,

Cu ocazia acestei frumoase sărbători, Vă urăm ca în familiile Dumneavoastră mereu să domine pacea și înțelegerea, persoanele dragi să Vă fie alături, să Vă bucurați de sprijin și respect reciproc!

La mulți ani!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă