PSRM

27 august 2023

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova

Astăzi celebrăm cea de-a 32-a aniversare de la adoptarea Declarației de Independență a Republicii Moldova. În această zi, în anul 1991, primul parlament ales democratic al țării noastre a votat în unanimitate pentru adoptarea unei declarații care a deschis calea către renașterea Statului Moldovenesc.

În acei ani, făceam doar primii pași spre edificarea unui stat național și crearea de instituții democratice. Noi aveam realizări, făceam greșeli, consolidam țara și rezolvam problemele care ne apăreau în cale.

Astăzi, cu regret, constatăm că pe parcursul celor trei decenii Republica Moldova niciodată nu s-a aflat într-o criză sistemică atât de profundă, care ar putea pune sub semnul întrebării însăși existența statului nostru.

Guvernarea Moldovei, incompetentă și dependentă de forțele externe, a adus Republica Moldova într-o criză social-economică, energetică și politică. Conducerea țării acționează pe baza ambițiilor personale, a propriilor interese meschine, ignorând interesele statului și ale poporului.

Partidul Socialiștilor va depune toate eforturile pentru ca următoarea aniversare a independenței să nu fie marcată de astfel de vicii, iar istoria ulterioară a țării noastre să cunoască doar pagini de glorie. Vom renaște Moldova în numele memoriei marilor noștri strămoși, în numele unui prezent decent și a unui viitor sigur pentru toți locuitorii țării.

Suntem încrezători că vom putea face față tuturor provocărilor și vom depăși toate dificultățile. În realizarea acestui deziderat, este important să fim consolidați și să înțelegem că avem o istorie comună și un viitor comun, pe care îl putem face prosper doar împreună! Doar împreună vom asigura cetățenilor noștri, copiilor și nepoților noștri o viață decentă și sigură aici, acasă, în țara noastră dragă!

La Mulți Ani, dragi prieteni!

La mulți ani, Moldova!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă