PSRM

23 iunie 2024

Mesaj de felicitare cu prilejul semnării Declarației de Suveranitate

Astăzi se împlinesc 34 de ani de la adoptarea de către primul Parlament ales democratic al Republicii Moldova a Declarației de Suveranitate.

Acest document, confirmând suveranitatea statului, a devenit fundamentul Constituției. Au fost recunoscute drepturile noastre la libertate, dezvoltare, istorie, cultură și echitate socială.

La 23 iunie 1990, am făcut un pas important spre consolidarea statalității noastre seculare, a istoriei și tradițiilor noastre. Acesta este un element esențial al statalității Moldovei.

În prezent, problema suveranității țării noastre este deosebit de acută, având în vedere evenimentele regionale nefavorabile și politica internă mioapă a actualei conduceri a Republicii Moldova.

Astăzi, mai mult ca niciodată în ultimii 34 de ani, trebuie să acordăm toată atenția problemelor păstrării statului, întăririi statutului său de neutralitate și promovării unei politici externe și interne responsabile.

Această zi este una dintre cele mai importante pentru toți cei care își iubesc țara, îi doresc dezvoltare și prosperitate.

Noi, socialiștii, am stat și vom sta întotdeauna la straja suveranității, integrității și independenței țării noastre.

Vom continua să depunem eforturi pentru a depăși toate provocările interne și externe, astfel încât Moldova să continue să se dezvolte în numele generațiilor prezente și viitoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă