PSRM

07 octombrie 2016

Mesaj de felicitare adresat Preşedintelui FR cu prilejul zilei de naştere

Stimate Vladimir Putin!

Vă exprim felicitări cordiale cu ocazia zilei de naştere!

În vremurile agitate în care trăim, aţi devenit pentru toate popoarele lumii un simbol al curajului, stoicismului şi perseverenţei, un model de comportament al unui lider de stat independent pe arena mondială.  Sînteţi apreciat şi stimat de poporul ţării mele – Moldova.

Ţările noastre au legături seculare.  Moldova nu va uita nicicînd ajutorul pe care i l-a oferit Rusia în cele mai grele perioade de luptă cu cotropitorii străini, în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi de edificare postbelică.

În prezent, în Rusia, trăieşte una dintre cele mai numeroase diaspore moldoveneşti. Pe teritoriul Rusiei se află la muncă permanent sute de mii de migranţi muncitori din Moldova. Pentru toţi aceşti compatrioţi de-ai noştri, Rusia a devenit o a doua casă. Rusia acordă Moldovei un ajutor imens în reglementarea conflictului transnistrean şi în reintregirea ţării.

Astăzi, relaţiile dintre ţările noastre traversează o etapă dificilă. Regimul de guvernare din Moldova depune toate eforturile pentru a rupe legăturile economice şi umanitare dintre ţările noastre, pentru a semăna discordie între popoarele noastre. Toate aceste manifestări ostile faţă de Rusia au loc în condiţiile ignorării totale a opiniei majorității cetăţenilor Moldovei, care se pronunţă pentru relaţii de prietenie cu Rusia.

În calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Moldovei şi de lider al celui mai mare partid parlamentar, intenţionez să lupt pentru restabilirea relaţiilor ample de prietenie şi de parteneriat strategic cu Federaţia Rusă. În cazul victoriei mele în alegeri, prima mea vizită în calitate de Preşedinte o voi efectua la Moscova pentru a semna acordul de parteneriat strategic între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Voi pune capăt propagandei anti-ruseşti şi nu voi admite interzicerea difuzării emisiunilor televizate ruseşti în Moldova.

Din partea Partidului Socialiştilor şi a întregului popor al Moldovei, Vă doresc multă sănătate, prosperitate şi succese în  activitatea de renaştere  şi prosperitate a Rusiei!

Viitorul Moldovei este alături de o Rusie puternică!

Cu respect,

Igor Dodon,

Preşedintele Partidului Socialiştilor din RM  

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă