PSRM

15 ianuarie 2023

Mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Culturii şi zilei de naștere a lui Mihai Eminescu

Astăzi, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Culturii. Instituită de către Parlament în aprilie 2012, această Zi are ca scop promovarea culturii naţionale, a valorilor culturale autentice, precum şi a personalităţilor artistice din domeniul culturii.

Celebrată în diferite ţări în mod diferit, Ziua Naţională a Culturii în țara noastră este dedicată zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, personalitate marcantă nu doar în literatură, dar şi în jurnalism, filozofie, care prin opera sa a impresionat atât contemporanii săi, cât şi generațiile de apoi.

Universalitatea creației lui Eminescu a fost recunoscută de UNESCO, versurile sale sunt traduse în 60 de limbi de pe toate continentele lumii, poemul Luceafărul a intrat în Guiness Book of Records, iar numele poetului a fost atribuit unui crater de pe Marte şi chiar unei mici planete.

Astfel, astăzi, la rând cu onorurile aduse culturii ca un pilon de bază a statului și al societății, o platformă a spiritualității, îl omagiem și pe Luceafărul poeziei noastre. Este un bun prilej de a-l reciti pe Eminescu, de a-i evoca opera nemărginită și a înțelege că cugetările geniului sunt de o actualitate stringentă și astăzi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă