PSRM

27 august 2022

Mesaj cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova

La 27 august se împlinesc 31 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. În această zi, în anul 1991, primul Parlament al țării noastre, ales pe cale democratică, a votat în unanimitate pentru adoptarea Declarației de Independență care a deschis calea spre renașterea statului moldovenesc.

În acei ani, noi făceam doar primii pași pe calea edificării unui stat independent și creării instituțiilor democratice. Obțineam succese și comiteam greșeli, consolidam țara și soluționam problemele care apăreau.

Cu părere de rău, astăzi constatăm că pe parcursul ultimelor trei decenii Republica Moldova niciodată nu s-a pomenit într-o criză sistemică atât de profundă, care ar putea pune sub semnul întrebării însăși existența statului nostru.

Guvernarea moldovenească, incompetentă și dependentă de forțele externe, a adus Republica Moldova într-o criză social-economică, energetică și politică. Conducerea țării acționează în baza ambițiilor personale, a intereselor proprii, fiindu-i străine interesele statului și ale poporului.

Partidul Socialiștilor consideră că politica iresponsabilă a conducerii Republicii Moldova este îndreptată spre subminarea conștientă a statalității, spre ruinarea economiei naționale și sărăcirea totală a populației. Am ajuns la cea de-a 31-a aniversare a independenței într-o stare de haos și lipsă de perspective clare.

În legătură cu aceasta, ne declarăm hotărâți să continuăm lupta pentru salvarea și renașterea Statului Moldovenesc. Partidul Socialiștilor luptă pentru popor și împreună cu poporul pentru restabilirea economiei naționale și a sistemului social, crearea unor condiții decente de trai pentru toți locuitorii țării, o politică externă pașnică și echilibrată în baza statutului de neutralitate al țării!

Partidul Socialiștilor va depune toate eforturile astfel încât următoarea aniversare a Independenței să nu fie umbrită de asemenea probleme grave, iar istoria ulterioară a țării noastre să cunoască doar pagini de glorie. Vom renaște Moldova în numele memoriei marilor noștri străbuni, în numele unui prezent demn și al unui viitor sigur pentru toți locuitorii țării.

Felicitări cu ocazia Zilei Independenței, dragi prieteni!

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă