PSRM

08 iulie 2024

Alexandr Stoianoglo – candidatul PSRM la alegerile prezidențiale

Astăzi, președintele PSRM, Igor Dodon, a susținut un briefing în cadrul căruia a anunțat candidatura persoanei care va fi susținută de PSRM la alegerile prezidențiale din anul curent. Liderul socialiștilor a menționat că decizia a fost luată în baza doleanțelor cetățenilor de a înainta un candidat apolitic, susținut de toate forțele de opoziție, care va fi în stare să lupte cu fărădelegile și să promoveze interesele țării și al cetățenilor.

”În decizia de azi, Partidul Socialiștilor a ținut cont de toate discuțiile și recomandările din ultima jumătate de an, cu participarea societății civile și cu alte partide, care au afirmat că este necesar ca opoziția să se unească în jurul unui candidat neutru, apartinic și care să aibă o autoritate publică pe larg recunoscută atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele țării.

Alexandru Stoianoglo posedă și autoritate profesională, și atitudine patriotică, și modestie personală, și curaj civic, și principialitate – dumnealui posedă toate calitățile necesare pentru a ocupa destoinic prima funcție în stat”, a menționat Igor Dodon.

Alexandr Stoianoglo, prezent la briefing, a acceptat invitația de a candida la prezidențiale din următoarele considerente: Necesitatea de a restabili dreptatea și Legea în țara noastră; Necesitatea de a păstra neutralitatea țării și de a folosi integrarea europeană în scopul modernizării țării; Necesitatea de a uni toate forțele politice prin identificarea de compromisuri viabile.

Pe finalul briefingului, Igor Dodon a chemat liderii de opoziție să urmeze exemplul PSRM, să se dezică de interesele strict personale și să se gândească la țară. În acest sens, Igor Dodon a lansat invitația tuturor liderilor politici de a crea o platformă unică de susținere a candidatului apolitic Alexandr Stoianoglo. Igor Dodon a propus ca întrevederea să aibă loc miercuri, 10 iulie, ora 10.00, la Biblioteca Civilizațiilor a lui Marc Tkaciuk.

https://www.privesc.eu/arhiva/106326/Briefing-organizat-de-Partidul-Socialistilor-din-Republica-Moldova-privind-un-anunt-important-cu-privire-la-alegerile-prezidentiale-din-Republica-Mold

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă