PSRM

04 iulie 2024

Petru Burduja: Apucați-vă de lucru! Porniți economia, altfel rămânem și fără cetățeni și fără pământ

Astăzi, de la tribuna Parlamentului, deputatul BCS Petru Burduja a criticat modul de executare și de rectificare a Bugetului de Stat de către guvernarea PAS.

”Ar fi fost bine să participăm la ședința anterioară privind executarea bugetului pe anul 2023, pentru a discuta anumite aspecte negative din perspectiva noastră. Majoritatea parlamentară a împiedicat opoziția să ia parte la discuție. Dar, în 2023, TVA-ul a scăzut de la 34 de miliarde la 30 de miliarde, ceea ce indică stagnarea economiei, plecarea investițiilor și pierderea locurilor de muncă. Exporturile au scăzut cu 6,5%, industria cu 3,6% și construcțiile cu 2,3%. În 2024, bugetul arată deja un deficit de 1,12 miliarde lei la jumătatea anului, ceea ce denotă un trend negativ în direcția stagnării economiei”, a menționat deputatul.

Potrivit deputatului BCS, este regretabil faptul că directorul Agenției de Investiții afirmă că nu este interes pentru menținerea tuturor agenților economici, ci doar a celor care se țin pe picioare, dar ”cum generăm venituri suplimentare la buget în condițiile în care investitorii pleacă și alții nu vin?”

Deputatul a îndemnat guvernarea să lucreze eficient și să nu se plângă de careva probleme, or pentru asta li s-au majorat salariile miniștrilor până la 75 de mii de lei.

Totodată Petru Burduja a atenționat asupra creșterii continue a datoriei externe în timp ce economia stagnează. ”Ministrul Economiei, în afară de digitalizarea procesului de cumpărare a cafelei și a piţei, nu face nimic, el a uitat de economie. Mai treziți-l la viață căci generatorul de venituri la buget nu merge”.

Pe finalul discursului, Petru Burduja a atenționat guvernarea: ”Ţineţi minte! Pentru orice guvernare contează mult ce rămâne în urma ei, dar voi lăsați numai datorii. De aceea, apucaţi-vă de lucru. Porniţi economia cât nu-i târziu, or, vom rămâne și fără cetățeni și fără pământ!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă