„În perioada sovietică, la Țînțăreni a fost creat un depozit de deșeuri, care corespunde tuturor standardelor și adăpostește 44 de milioane metri cubi de gunoi. Până în prezent, acolo au fost depozitate doar 20 de milioane. Chiar și timp de 10-12 ani, acolo se poate de adus gunoi, iar în cazul în care după prelucrare, la groapa de gunoi vor fi depozitate brichete, se va putea de adus gunoi încă 50 de ani“, despre acest lucru a declarat joi, 8 iunie, consilierul Partidului Socialiștilor, Alexandr Comarov.
Potrivit lui, „la depozitul din Țînțăreni sunt instalate containere speciale, în care se scurg toate substanțele, iar studiile arată că în ultimii 10 ani, compoziția apei din fântâni nu s-a schimbat.“
Consilierul consideră că „la Țînțăreni, de asemenea, este nevoie de construit o stație mică, care ar transforma infiltratele într-o apă tehnică. Nu sunt necesari atât de mulți bani, aproximativ 15 milioane lei”
Comarov a menționat că „la Bubuieci teritoriul nu este echipat, dar, printr-o decizie a primarului, acolo se evacua gunoiul, iar infiltratele se răspândesc și ajung în apele subterane, care, în cazul unui accident, sunt sursa de apă pentru oraș. Depozitul trebuie să fie închis, iar acele 1,2 milioane tone de gunoi trebuie exportate, deoarece există riscul de contaminare a mediului, există un risc de incendiu. Le place sau nu le place, locuitorii din Țînțăreni ar trebui să permită să se aducă gunoiul în localitate și să continue să îmbunătățească groapa de gunoi”.