PSRM

21 iulie 2022

Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea BCS de a introduce cota zero la venitul reinvestit

Deputații PAS au respins propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a include pe ordinea de zi a Parlamentului proiectul de lege care prevede introducerea cotei zero la venitul reinvestit. Deputatul PSRM, Petru Burduja a declarat că acest proiect are avizul Guvernului și raportul comisiei economie, buget și finanțe.

Petru Burduja a menționat că este oportun în vederea susținerii mediului de afaceri din Moldova: ”Acest proiect, pe lângă faptul că ar aduce beneficii la competitivitatea economică a agenților economici autohtoni, ar mai conduce la atragerea tehnologiilor, păstrarea viabilității agenților economici și, nu în ultimul rând, păstrarea locurilor de muncă. De asemenea, ar deveni mai competitivă și activitatea de export a agenților economici din Republica Moldova, or, conform datelor Serviciului Fiscal de Stat, la situația din mai 2022 , sunt deja încasate peste 76% din sursa acestui gen de venituri. Considerăm logic ca agenții economici să dispună de o asemenea facilitare indirectă care ar permite sa-și păstreze viabilitatea în aceste condiții complicate din regiune și din țară”.

Amintim, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înregistrat, în august 2021, în Parlament inițiativa care prevede introducerea cotei zero a impozitului pe venit pentru persoanele juridice, gospodăriile țărănești și întreprinzătorii individuali, cu condiția direcționării venitului obținut spre investiții în dezvoltarea producției proprii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă