PSRM

21 ianuarie 2022

Majorarea tarifelor la gaz va duce la închiderea locurilor de muncă, spune Igor Dodon

O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor Dodon. Într-un mesaj plasat pe rețelele de socializare, președintele de onoare al PSRM a spus că există doar două soluții în acest caz: conducerea țării trebuie fie să compenseze din contul statului creșterea tarifelor pentru populație și agenții economici, fie să-și dea demisia și să ofere altora posibilitatea să soluționeze această criză.

„Următoarea majorare cu peste 40% a tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali (până la 15,6 lei, inclusiv TVA), va declanșa și mai mult mecanismul neplăților și a datoriilor. Acest lucru va distruge practic întreaga industrie prelucrătoare care a mai rămas, fapt ce va conduce la închiderea a zeci de mii de locuri de muncă. În aceste condiții, guvernarea moldovenească revine la justificările testate de-a lungul anilor, când, din cauza neprofesionalismului și a nechibzuinței, guvernul nimerește în propriile capcane și rămâne neputincios în fața unor provocări serioase. Ei imediat încep să dea vina pe geopolitică, imediat vinovați devin rușii care „vor să îngenuncheze statul moldovenesc independent.”

Absurditatea acestor argumente este evidentă și este dictată de agenda și de isteria anti-rusă din Occident. Oamenii nu mai cred în așa ceva. Este deja clar că din cauza incompetenței sale, guvernarea actuală nu se va înțelege cu partenerii din Rusia, mai ales că „partenerii de dezvoltare din Occident”, care își urmăresc propriile interese în această situație, pur și simplu nu le vor permite să se așeze la masa de negocieri”, a mai scris Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă