PSRM

01 octombrie 2021

Maia Sandu va primi suplimentar de la Guvern peste două milioane de lei pentru salariile angajaților din Președinție

Guvernul a majorat cheltuielile dedicate Președinției cu 2,1 milioane de lei. Banii urmează să fie realocați instituției condusă de Maia Sandu prin rectificările la buget, care urmează să fie votate, vineri, de Parlament.

Deputatul socialist Petru Burduja, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, a solicitat în plen ministrului Finanțelor, Dumitru Budeanschi, să explice de ce a fost necesară suplimentarea cheltuielilor dedicate Președinției.

”Ce s-a întâmplat la Președinție că acolo apar plus 2,1 milioane de lei suplimentar. Ce cheltuieli suplimentare sunt acestea?”, a întrebat Burduja.

Ministrul PAS a explicat că acești bani au fost solicitați de Președinție pentru acoperirea cheltuielilor de personal.

”În ceea ce privește cheltuielile pentru Președinție, ele sunt destinate pentru cheltuieli de personal. Președinția are poziții neacoperite. Pentru a putea acoperi staff-ul necesar acestei instituții cheltuielile au fost majorate cu două milioane de lei”, a spus Budeanschi.

În același timp, cheltuielile pentru Parlament au fost reduse cu 2,8 milioane de lei, dintre care peste un milion de lei erau destinați procurării tabletelor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă