PSRM

19 august 2021

Maia Sandu a cerut procurorilor fabricarea dosarelor penale pe numele lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin

Președintele Maia Sandu a cerut Procuraturii să fabrice dosare penale pe numele liderilor opoziției Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin și alții. Sandu a înaintat procurorilor lista cu persoanele care trebuie să fie trase la răspundere penală în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 10 august. Anunțul a fost făcut de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă.

Stoianoglo a declarat că toată colaborarea cu Procuratura și interesul Maiei Sandu în calitatea sa de președinte s-a rezumat doar la problema anchetării unor persoane și la dosarele individuale.

”Președintele statului a prezentat o listă de persoane, inclusiv reprezentanți ai actualei opoziții, cerându-ne insistent să-i tragem la răspundere penală. Pentru ca societatea să înțeleagă mai bine despre ce este vorba, îndemnăm Președinția să publice nu doar deciziile Consiliului Suprem de Securitate, inclusiv din 10 august, ci și anexele cu numele celor pe care guvernarea îi vrea cu dosare penale”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul General a precizat că Sandu a reproșat la acea ședință Procuraturii de ce până acum Dodon, Greceanîi și Voronin nu au dosare penale. Stoianoglo susține că acest reproș nu a fost însoțit de niciun argument sau dovadă.

”Au fost numite familiile și s-a întrebat de ce până acum în privința acestor oameni nu au fost pornite dosare penale: Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin și mai departe. Nu a fost prezentat niciun argument. A fost un reproș înaintat procurorilor de ce până acum nu au fost pornite dosarele penale”, a declarat Procurorul General.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă