PSRM

10 decembrie 2015

Socialiştii vor iniţia o campanie naţională de luptă împotriva unionismului

Astăzi, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din RM a declarat în cadrul unui briefing că Ministerul Educaţiei promovează deschis unionismul în procesul educaţional din Republica Moldova şi că orice campanie de acest fel în timpurile noastre este echivalentă cu tentativa de a distruge statul Republica Moldova.

„Pe data de 24 noiembrie, Ministerul Educaţiei transmite o scrisoare către organul local de specialitate din domeniul învăţământului în care scrie că “de la Mold-Didactica în perioada 5 – 20 decembrie 2015 trebuie de ridicat harta României Mari şi Drapelul României şi de distribuit în toate instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceul de subordonare”- a menţionat Dodon.

Deputatul a specificat că ordinul Ministerului Educaţiei, condus de unionista Fusu, prin care se cere afişarea hărţii României Mari în toate şcolile şi liceele din ţară este un act de agresiune ideologică, informaţională şi o crimă împotriva identităţii şi statalităţii moldoveneşti care trebuie stopată cît mai urgent.

„Noi vom interzice propaganda unionistă, vom pedepsi prin lege distrugătorii statalităţii moldoveneşti şi vom deturna procesul de românizare forţată a copiilor noştri.

Scopul nostru este salvarea Republicii Moldova ca stat, identitate, independenţă.
Şi noi ne vom atinge scopul”- a concluzionat deputatul.

Totodată, în cadrul şedinţei de astăzi a legislativului deputatul socialist Vlad Batrîncea a rupt harta României Mari şi a îndemnat pe toţi pedagogii patrioţi din şcolile moldoveneşti să facă acelaşi lucru, dacă li se impune afişarea hărţii pe pereţi.

De asemenea, socialiştii au declarat că imediat după sărbătorile de Anul Nou, vor începe o Campanie Naţională de luptă împotriva unionismului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă