PSRM

12 noiembrie 2018

Persoanele cu deficiență de vedere pot beneficia de un ajutor financiar unic

Pe data de 13 noiembrie, în Republica Moldova este marcată Ziua Internațională a Nevăzătorilor și a Persoanelor cu deficiență de vedere, la inițiativa fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, din Consiliul Municipal Chișinău, 900 de persoane cu deficiență de vedere vor beneficia de un ajutor financiar unic, în valoare de 1000 de lei.

Acest lucru a fost anunțat în cadrul briefing-ului din 12 noiembrie, de către consiliera PSRM Eugenia Ceban. Potrivit ei, Societatea Orbilor a perfectat listele beneficiarilor, care se vor putea adresa pentru suport, începînd cu ziua de mîine (13 noiembrie), la toate oficiile poștale.

De asemenea, Eugenia Ceban a amintit că în 2017, consiliul municipal a votat pentru acordarea a 3 milioane de lei pentru procurarea semafoarelor sonore, cît și pentru instalarea liniilor tactile.

”Din păcate, a trecut aproape un an de atunci, iar lucrările încă nu s-au finisat. Facem apel către direcțiile responsabile să ducă la bun sfîrșit proiectul, așa cum persoanelor cu deficiențe de vedere le este dificil să circule prin oraș”, a spus Eugenia Ceban.

La fel, consilierul municipal a făcut apel către mame, pensioneri, familiile cu mulți copii și familiile social-vulnerabile să depună cereri pentru a beneficia de ajutor material, așa cum consiliul municipal a alocat pentru acest lucru bani din buget.

”În cazul în care nu sunt acceptate cererile dumneavoastră, veniți în biroul 18 în primăria Chișinău și împreună vom soluționa problema. De asemenea, vin cu un apel către administrațiile publice locale din suburbii să nu oblige oamenii să rescrie cererile, nu inventați ceea ce nu există. Ajutorul financiar unic va fi alocat pentru toți destinatarii”, a venit cu acest apel către cetățeni, consilierul municipal.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă