PSRM

07 mai 2021

Liderul PSRM: Rizea a fost scos la rampă pentru a distrage atenția de la cazul Ceaus

Scoaterea la rampă a lui Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, se face cu scopul de a distrage atenția de la cazul răpirii ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, susține președintele PSRM, Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a declarat, vineri, că acest lucru se face în ajunul prezentării în Parlament a raportului comisiei de anchetă.

”De ce au lansat acum acest mesaj mediatic? Cu scopul ca să distragă atenția de la cazul Ceaus, pentru că săptămâna viitoare, înțeleg, comisia parlamentară va fi gata să prezinte raportul și acolo se vede foarte clar implicarea serviciilor secrete din Republica Moldova și se vede clar că instituția prezidențială sub conducerea Maiei Sandu era la curent”, a spus Dodon.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă, Vasile Năstase, a declarat, săptămâna aceasta, că răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus este un atentat direct la securitatea națională a Republicii Moldova, prin faptul că anumite servicii străine au pătruns pe teritoriul țării și au participat la acest act. Parlamentarul a menționat că ancheta va investiga și dacă acest comando străin a fost asistat pe teritoriul Republicii Moldova de anumite instituții ale statului. De asemenea, comisia a stabilit că Președinția deține unele detalii foarte importante pe acest caz.

Amintim, ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Chișinăului, în data de 3 aprilie. Potrivit informațiilor, acesta a fost transportat ilegal în Ucraina cu o mașină cu numere diplomatice, care îi aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă