PSRM

02 septembrie 2021

Liderul PSRM: Guvernarea face o mare greșeală prin constrângerea pedagogilor de a face teste COIVD din buzunarul propriu

Guvernarea face o mare greșeală prin constrângerea pedagogilor de a face teste din buzunarul propriu. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune „GRT” din UTA Găgăuzia.

În opiniai liderului socialiștilor, statul trebuie să suporte cheltuielile pentru bugetarii care activează în domenii cu risc sporit de răspândirea a coronavirusului.

Igor Dodon a amintit că PSRM deja a depus în judecată un demers prin care a solicitat să fie anulată decizia autorităților de a obliga angajații din Educație să se testeze. Totodată, președintele PSRM susține că este inadmisibil ca un cetățean să fie impus să se vaccineze.

”Este o greșeală mare. Nu trebuie să admitem așa ceva. Nu trebuie să impunem oamenii să se vaccineze. Noi am atacat în judecată decizia și sper că vom avea câștig de cauză. Dacă sunt angajați din domeniul bugetar cheltuielile trebuie să fie suportate de stat”, a declarat Dodon.

Socialiștii au condamnat acțiunile discriminatorii ale guvernării și afirmația iresponsabilă și scandaloasă a premierului Natalia Gavrilița în raport cu cadrele didactice, potrivit căreia, cei care refuză vaccinarea ”să-și caute altă ocupație”. În opinia PSRM, o astfel de atitudine sfidătoare și arogantă din partea conducerii statului poate provoca o criză în educație, dascălii vor pleca din sistem în condițiile în care școlile și grădinițele se confruntă cu un deficit mare de cadre.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă