PSRM

04 noiembrie 2015

Liderii PSRM l-au felicitat pe Vladimir Putin şi poporul FR cu prilejul Zilei Unităţii Naţionale.

Liderii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au adresat sincere felicitări liderului FR, Vladimir Putin şi poporului rus cu prilejul Zilei Unităţii Naţionale.

„În această zi, mai bine de 400 de ani în urmă, garda populară în frunte cu Minin şi Pojarski a alungat din Moscova ocupanţii străini şi a eliberat capitala Rusiei. Practic, în această zi, Rusia şi-a întărit statutul de stat independent.

Această zi a jucat un rol important şi în soarta poporului Moldovei. Statul rusesc renăscut şi-a asumat misiunea de a elibera popoarele ortodoxe din Balcani de sub jugul turcesc. Anume Rusia a încheiat un tratat de alianţă сu marele Domnitor al Moldovei, Dimitrie Cantemir. În secolul XIX, datorită armatei ruse Moldova a fost eliberată de jugul otoman.

Eliberarea Moscovei este legată şi de apariţia miraculoasă a Maicii Domnului în chipul ei de la Kazan. Acest chip al Sfintei Născătoare de Dumnezeu este unul dintre cele mai cinstite pe pămîntul moldovenesc.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova mereu s-a pronunţat pentru unitatea popoarelor noastre frăţeşti. Vectorul euroasiatic şi apărarea Ortodoxiei, sînt valorile fundamentale pe care le promovează Partidului Socialiştilor, şi care sînt susţinute de majoritatea poporului moldovenesc.

În această perioadă dificilă, dorim poporului rusesc unitate şi prosperare. Nici o forţă din exterior sau din interior nu va izbuti să şteargă din memorie istoria noastră comună şi nu va împiedica cooperarea și prietenia între ţările noastre.”- se spune în mesaj.   

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă