PSRM

28 ianuarie 2016

Liderii protestatarilor nu vor participa la întrevederea cu Adrian Candu

Astăzi, la expirarea ultimatumului înaintat  de protestatarii paşnici autorităţilor statului, Igor Dodon, liderul PSRM împreună cu Andrei Năstase, liderul Platformei “Demnitate şi Adevăr” şi Renato Usatîi, preşedintele „Partidului Nostru”, au organizat o conferinţă de presă în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în cadrul căreia au anunţat că refuză să discute cu spikerul Parlamentului la Reşedinţa de Stat şi l-au invitat pe Candu să se expună în cadrul Forumului Civic.

Liderii protestatarilor au anunţat că abia astăzi, la ora 15.30 spikerul Parlamentului i-a invitat pe Igor Dodon, Andrei Năstase şi Renato Usatîi să discute mîine, 29 ianuarie ora 9.00, soluţiile de depăşire a crizei din ţară, deşi guvernarea a avut la dispoziţie circa patru zile pentru formularea poziţiei sale la acest capitol.

Cei trei lideri, reprezentanţi ai protestatarilor, au declarat că nu vor da curs invitaţiei lui Candu, dar îl aşteaptă la Forumul Civic, care va avea loc mîine, 29 ianuarie, la ora 10.00. În cadrul Forumului societatea civilă, opoziţia parlamentară şi partidele extraparlamentare vor decide asupra acţiunilor care vor fi întreprise în continuare.

20160128-026„Este o sfidare nu a noastră, a liderilor partidelor parlamentare şi extraparlamentare de opoziţie, dar a celor zeci de mii şi peste o sută de mii de oameni  din Piaţa Marii Adunări Naţionale, care au venit cu o poziţie foarte clară, expusă şi votată unanim în PMAN. A fost adoptată o rezoluţie care conţine mai multe cerinţe ale protestatarilor, printre care: dizolvarea Parlamentului, alegeri parlamentare anticipate, alegeri directe ale Preşedintelui ţării, demisia mai multor conducători şi  scoaterea din captivitate a instituţiilor de stat, încetarea presiunilor ş.a.m.d. Cu regret, noi n-am primit nici un răspuns. Dacă pretinsa guvernare are ceva de spus, putea să spună pînă astăzi. Dacă doreşte să spună mîine, la ora 9.00, poate face un comunicat de presă. Dar noi, reprezentanţii protestatarilor, la întrevedere nu vom merge. Dacă dl. Candu vrea să ne vorbească direct în faţă, nu are decît să vină mîine, la ora 10.00, la Forumul Civic, unde va fi societatea civilă, şi unde  poate să expună soluţiile guvernării în această situaţie. După ce va fi luată decizia protestatarilor şi a societăţii civile, noi vă vom informa foarte clar ce vom face în continuare”, a menţionat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă