PSRM

15 mai 2021

Lider PSRM despre politica Maiei Sandu: Acesta nu este doar un sabotaj – este o trădare a intereselor naționale!

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că politica promovată de președintele Republicii Moldova Maia Sandu nu este doar un sabotaj – este o trădare a intereselor naționale:

– În ultimele zile, jurnaliștii mă întreabă adesea de ce declarăm că Moldova trece sub control extern. Cică „nu există un astfel de pericol”.

Atunci cum să numim ultimele acțiuni ale administrației prezidențiale, care este deja supravegheată de consilieri străini?

Maia Sandu a refuzat să semneze mai multe proiecte de lege pentru care Parlamentul a votat.

⁃ Sandu, împreună cu FMI, se opun Legii privind anularea așa-numitei „legi a miliardului”, în baza căreia guvernele anterioare au pus pe umerii cetățenilor noștri miliardul furat de la trei bănci (cetățenii Moldovei vor trebui să returneze peste 20 de miliarde de lei din propriul buzunar).

⁃ Sandu a întors parlamentului Legile 69 și 70 din 23.04.2021, potrivit cărora statul ar compensa costurile energiei electrice pentru consumatorii casnici în aprilie și mai. Este vorba despre sprijin pentru peste 1,2 milioane de gospodării (peste 2 milioane de cetățeni au rămas fără ajutorul statului).

⁃ Sandu a respins Legea 60 privind comerțul intern din cauza fricii Uniunii Europene (anterior Mikhalko, ambasadorul UE, și-a declarat poziția decisivă împotriva adoptării acestei legi). Proiectul de lege a stabilit o normă obligatorie pentru lanțurile de comerț cu amănuntul, în care ponderea bunurilor produse pe piața internă ar fi de cel puțin 50%.

⁃ A reîntors Parlamentului Legea 72, care ar conferi actualului guvern interimar dreptul de a semna tratate internaționale cu obligații financiare pentru Republica Moldova și dreptul de a angaja și revoca funcționari. Moldova nu va primi cei peste 50 de milioane de dolari sub formă de ajutoare externe pentru finanțarea a sute de proiecte de aprovizionare cu apă, inclusiv proiecte importante pentru orașele Soroca și Comrat.

Toate aceste proiecte de legi erau în interesul cetățenilor noștri și al producătorilor locali. Oamenii așteptau și sperau la ajutor din partea statului.

Președintele a decis că interesele corporațiilor occidentale, FMI și donatorii externi sunt mai presus de interesele naționale ale Republicii Moldova. Acesta nu este doar un sabotaj – este o trădare a intereselor naționale!

După alegerile parlamentare, partidele de dreapta, împreună cu președintele Maia Sandu, intenționează să majoreze vârsta de pensionare (pentru care insistă și FMI), să lichideze raioanele și satele mici (o astfel de reformă a fost deja elaborată în cadrul alianțelor pentru integrarea europeană ), să distrugă complet producătorii locali (este necesar să curețe calea pentru mărfurile importate), să dea controlul complet curatorilor occidentali Parlamentul, Guvernul și alte instituții de stat .

Noi, poporul din Moldova, putem și trebuie să prevenim acest lucru. Sunt sigur că vom face față.

Împreună pentru Moldova!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă