PSRM

17 decembrie 2021

Liderul PSRM: Orice eschivare de la lupta împotriva neonazismului, xenofobiei și rasismului duce la intensificarea acestor fenomene negative

Igor Dodon, Președintele PSRM, a comentat rezultatele votării la Adunarea Generală a ONU privind rezoluția „Combaterea glorificării nazismului…”.

– Sunt indignat de decizia reprezentantului Republicii Moldova la ONU de a se abține de la votarea la Adunarea Generală privind rezoluția „Combaterea glorificării nazismului, neonazismului și a altor practici care contribuie la escaladarea formelor contemporane de rasism, discriminare rasială, xenofobie și intoleranță asociată”.

Rezoluția a fost propusă de către Federația Rusă și susținută de 130 de state. Doar două țări – SUA și Ucraina – au votat „împotrivă”, alte 49 s-au abținut. Consider că decizia de a se abține a fost dictată autorităților de la Chișinău de către coordonatorii externi din Occident și, în acest caz, este echivalentul refuzului, deoarece s-a propus spre discuții o problemă extrem de importantă: tentativele de reabilitare a nazismului.

Noi trebuie să păstrăm memoria despre eroismul strămoșilor noștri care au eliberat Moldova de fascism. Orice încercări de eschivare de la lupta împotriva neonazismului, xenofobiei și rasismului duc la intensificarea acestor fenomene negative, inadmisibile în societatea noastră multietnică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă