PSRM

05 martie 2024

La sesizarea deputaților socialiști, CC a declarat neconstituțională legea privind restituirea TVA din bugetul Găgăuziei

Astăzi, în cadrul ședinței de examinare a sesizării deputaților BCS și a deputaților Adunării Populare a Găgăuziei privind necesitatea de abrogare a Legii ce prevede restituirea TVA către agenții economici din Găgăuzia din bugetul autonomiei în loc de bugetul de stat, Curtea Constituțională a declarat legea contestată drept neconstituțională.

În cadrul unui briefing la Parlamentul Republicii Moldova, deputații BCS Vladimir Odnostalco, Fiodor Gagauz, Ivanna Koksal, împreună cu deputatul Adunării Populare a Găgăuziei din partea PSRM, Elena Iurcenco, au salutat decizia Curții Constituționale pe care o consideră unica decizie posibilă.

Ivanna Koksal a menționat că pe parcursul a 6 ședințe magistrații CC au încercat să examineze problema în detaliu, iar autorii sesizării au adus toate argumentele necesare pentru luarea unei decizii corecte.

Potrivit vorbitorilor, grație eforturilor PSRM, în Găgăuzia vor continua proiectele sociale și economice, Autonomia va continua să se dezvolte în regim normal.

Fiodor Gagauz a subliniat că verdictul de astăzi este un semnal clar pentru guvernarea actuală că trebuie să înceteze practica defectuoasă de lezare a drepturilor cetățenilor țării noastre.

Vladimir Odnostalco a remarcat că Autonomia Găgăuză este Republica Moldova și toate legile trebuie să apere toți cetățenii în egală măsură, indiferent pe ce teritoriu locuiesc aceștia.

Deputatul socialist a menționat că decizia de astăzi a fost obținută datorită muncii consolidate a echipei deputaților PSRM și a echipei deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei.

Vladimir Odnostalco a concluzionat că socialiștii vor continua să apere drepturile cetățenilor atât din Autonomia Găgăuză, cât și din întreaga țară.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă