PSRM

08 septembrie 2021

La propunerea deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Parlamentul va audia ANRE pe marginea creșterilor galopante la carburanți

La propunerea deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Comisia juridică, numiri și imunități va desfășura audieri pe marginea creșterilor galopante a prețurilor la produsele petroliere. La audieri vor fi chemați reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Deputatul BCS, vicepreședintele comisiei, Petru Burduja, a declarat că necesitatea acestor audieri este dictată de creșterile zilnice și fără motiv a prețului la carburanți.

”Pornind de la faptul că în urma aprobării Legii privind piața produselor petroliere vedem că galopant, zilnic, prețurile o iau razna și merg în sus. De aceea, propunem ca pe platforma comisiei să fie audiat ANRE pentru a vedea care este situația. Nu știu de ce, vedem că astăzi sau taifunurile sau nu știu ce sunt vinovate numai nu ceea ce se întâmplă pe piață”, a spus Burduja.

Propunerea a fost susținută de toți membrii comisiei. Audierile vor fi organizate miercuri, 15 septembrie.
Amintim, la inițiativa deputaților PAS, ANRE a reluat din nou atribuția de stabilire a prețului maxim de comercializare a produselor petroliere. În rezultat, piața angro a carburanților, precum și prețurile de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat și a tuturor celorlalte tipuri de produse cu excepția celor de bază, au devenit libere.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă