PSRM

31 ianuarie 2023

La inițiativa socialiștilor, CMC a sesizat Comisia pentru Situații Excepționale în vederea asigurării cetățenilor cu servicii de apă și canalizare

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chişinău, unde a fost abordată situația excepțională de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Victor Poleacov, consilier municipal PSRM, președintele Comisiei juridice a CMC, a anunțat că la inițiativa fracțiunii PSRM, 35 de consilieri municipali au semnat o sesizare în adresa Comisiei pentru Situații Excepționale. Consilierii solicită convocarea de urgență a Comisiei în scopul emiterii unei decizii ce ar obliga Î.C.S. „Premier Energy” să presteze serviciul de livrare a energiei electrice S.A. „Apă-Canal Chişinău” şi de a nu deconecta întreprinderea de la acest serviciu pe parcursul stării de urgență declarat.

Sesizarea a fost elaborată în contextul situației grave în care s-a pomenit S.A. „Apă-Canal Chişinău” din cauza datoriilor către Î.C.S. „Premier Energy” și riscul eminent de a stopa aprovizionarea locuitorilor municipiului cu apă din lipsa de energie electrică.

Menționăm că nici un consilier al fracțiunii PAS în Consiliul municipal Chişinău nu a semnat sesizarea respectivă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă