PSRM

25 martie 2017

La iniţiativa PSRM, a fost constituit grupul de organizare a referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă

Adunarea constitutivă a grupului pentru organizarea şi desfăşurarea unui referendum privind revocarea primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut loc astăzi, 25 martie, în capitala ţării. 

Grupul constituit la iniţiativa Partidului Socialiştilor a întrunit 460 de persoane. După cum a menţionat în pagina din reţeaua de socializare preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, actele necesare pentru înregistrarea grupului vor fi depuse în instanţa de judecată luni, 27 martie.

„Intenţionăm să obţinem demisia lui Dorin Chirtoacă pînă la sfîrşitul acestui an pentru ca să fie declarate alegerile noului primar general şi chişinăuienii să-şi poată alege persoana care într-adevăr le va reprezenta interesele”, a declarat Ion Ceban.

„Chişinăuienii au dreptul la un mecanism de evaluare a activităţii edilului capitalei pentru ultimii 10 ani. Fără politică şi fără falsificări în alegeri, a menţionat consilierul municipal PSRM, Gaik Vartanean.

Anterior, socialiştii au venit cu iniţiativa de organizare în acest an a unui referendum privind demisia primarului general de Chişinău. Ion Ceban a amintit asistenţei că anul trecut instanţa de judecată a blocat constituirea grupului pentru organizarea plebiscitului. Socialiştii intenţionează să conteste decizia în cauză la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Potrivit unui recent sondaj de opinie, peste o jumătate din chişinăuieni sînt gata să voteze pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă