PSRM

26 iulie 2022

La inițiativa fracțiunii PSRM din CMC în Chișinău sunt în desfăşurare zeci de proiecte

În prezent se lucrează concomitent în toate sectoarele capitale.
Sectorul Botanica:
– Reparaţia trotuarului din str. Burebista, tronsonul str. Sarmizegetusa – bd. Dacia, se montează pavaj pe ultima porțiune a străzii.
Amenajarea parcărilor pe str. L. Dumitriu 20-12, str. Cetatea Albă 5.
Pe șos. Muncești 54, sunt amenajate locuri de parcare şi o zonă de recreere cu mobilier urban, pentru locuitorii din preajmă.
În Parcul Decebal din preajma monumentului lui Serghei Lazo se lucrează la betonarea peretelui de sprijin, montarea bordurilor şi amenajarea trotuarelor. Proiectul este unul multianual. În următoarea etapă preconizăm să reabilităm spaţiul verde din spatele monumentului.
Sunt reabilitate aleile pietonale și amenajate locuri de parcare pe bd. Cuza Vodă. La intersecţii şi la trecerile pietonale este aplicat pavaj tactil, pentru ca persoanele cu dezabilități să se orienteze mai uşor.
Sunt reabilitate trotuarele din str. Sarmizegetusa. În paralel, sunt amenajate locuri de parcare în locul de unde au fost evacuate zeci de gherete de pe trotuar. Amenajate vor fi şi căile de acces în curţi. La final va fi asfaltată și partea carosabilă a str. Sarmizegetusa.
Au început lucrările de demolare a asfaltului vechi pe trotuarul din bd. Dacia.
În scuarul din șos. Muncești se finalizează lucrările de amenajare a gazonului, urmează amenajarea terenului de joacă.
În proces de reparaţie este subterana de la intersecţia bd. Dacia – bd. Decebal – bd. Traian, dar și a zonelor adiacente.
În scuarul din str. N. Titulescu, pe locul unde a fost anterior havuz, este amenajată o zonă de odihnă. Se execută lucrări de montare a fundamentului pentru instalarea monumentului lui N. Titulescu. Se așteaptă avizul de la Ministerul Culturii.
În curţile blocurilor din str. Belgrad 19/1, 19/4 sunt amenajate trotuarele, aleile pietonale şi instalat mobilier urban.
Este decapat asfaltul uzat din interiorul curţii din str. C. Brâncuşi 123, care urmează a fi reparată.
În prezent se lucrează la reparația accesului din str. Melestiu către Lacul nr. 1 din Parcul ,,Valea Trandafirilor”. Sunt realizate şi lucrări de betonare a pereţilor izvorului şi a peretelui de suport pentru captarea apelor pluviale.
Amenajată va fi şi zona de recreere din preajma izvorului şi a terenurilor de sport. La fel, va fi instalat sistem de iluminat nocturn.
Sectorul Buiucani
Parcarea publică de centură din str. Ghidighici este în proces de amenajare.
Trotuarele din str. A. Șciusev sunt reparate în perimetrul str. Sfatul Ţării – Stadionul Dinamo.
În reparaţie sunt trotuarele din str. Calea Ieşilor 2. Lucrările presupun decaparea asfaltului vechi şi amenajarea acceselor pietonale, reabilitarea trotuarului, reparaţia staţiei de aşteptare a transportului public şi instalarea mobilierului urban.
În proces de reabilitare este şi subterana din str. Ion Creangă 2 intersecţie cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în preajma
Universităţii Pedagogice. Reparate au fost deja scările de la 4 intrări din 6. Actualmente se tencuiesc pereţii în subterană şi sunt pregătiţi pentru aplicarea teracotei. Este instalat şi sistemul de iluminat.
Scuarul din str. Alba Iulia 6-14, a fost finalizat. Sunt perfectate actele pentru recepţionare.
Se lucrează la reparaţia trotuarului din str. L. Deleanu, partea impară. Amenajate sunt şi locuri de parcare.
Sectorul Centru
În proces de reabilitare este trotuarul din str. Valea Trandafirilor, pe segmentul Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”, cunoscută ca Mănăstirea Ciuflea, până la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”.
În lucru este scuarul din str. Grenoble, intersecţie cu str. N. Testemiţanu, lângă L.T. „N. Sulac”.
În proces de reabilitare este subterana din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt intersecţie cu str. Ciuflea.
Trotuarele din str. V. Korolenko sunt în proces de reparaţie.
Trotuarele din str. A. Bernardazzi sunt reparate.
Sectorul Ciocana
În toi sunt lucrările de reabilitare a trotuarelor din bd. Mircea cel Bătrân.
Pe ambele părți ale bulevardului se lucrează pe porţiuni, pentru a nu îngreuna accesul pietonilor.
Aleea şcolarilor, partea de jos este în proces de reparaţie.
Scuarul Ciocana 12. Lucrările presupun amenajarea aleilor pietonale, scări de acces, teren de joacă, fitness, teren multifuncţional, mobilier urban.
Sectorul Rîşcani
În Parcul „Dumitru Rîșcanu” a început etapa a II-a de reabilitare. Actualmente se lucrează în zona din str. Braniştii, unde sunt pavate aleile pietonale, este curățat de nămol lacul, instalat sistem de iluminat.
În reparaţie sunt trotuarele din str. Florilor, tronson str. Studenţilor – M. Costin.
Str. N. Dimo, tronson str. A. Russo – Kiev, sunt reabilitate trotuarele.
În parcul din str. N. Dimo „Șipca”, este amenajată zona din jurul Monumentului ridicat în Memoria Voluntarilor Bulgari. În paralel, sunt amenajate noi alei pietonale şi instalat sistem de iluminat în perimetrul str. N. Dimo și T. Vladimirescu.
În reparaţie este trotuarul din str. M. Costin 13/1 – 24, până la str. N. Dimo. Sunt instalate noi borduri şi pavată aleea. În preajmă este Policlinica Nr. 12, unde zilnic merg sute de oameni.
Trotuarele din bd. Renaşterii Naţionale sunt în reparaţie.
Urmează să înceapă lucrările:
Pe şos. Munceşti 404, unde va fi amenajat un mini-scuar.
 În Parcul „Butoiaş” urmează amenajarea a încă 2 alei, montarea acoperişului în zona Cinematografului în aer liber şi reabilitarea izvorului.
O porţiune de pe str. N. Costin va fi reparată.
 Încep lucrările de amenajare a scuarului din preajma Centrului Expoziţional „Constantin Brâncuşi”.
A fost identificat câştigătorul pentru reabilitarea trotuarului din str. Gh. Madan, spre L.T. „Mihail Lomonosov”. Lucrările încep în săptămâna curentă.
Încep lucrările de amenajare a scuarului din preajma Spitalului municipal „Sfânta Treime”.
Totodată, unele obiective sunt la etapa de proiectare, iar o serie de proiecte sunt în proces de licitaţii.
https://www.facebook.com/psrmcmc/posts/425345439631522
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă