PSRM

05 iulie 2022

La Chișinău începe colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului privind soarta Stadionului Republican

 

Un grup de reprezentanți și susținători ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova demarează procedura de colectare a semnăturilor în sprijinul inițiativei de organizare în Chișinău a unui referendum local privind soarta teritoriului Stadionului Republican, vândut de autoritățile moldovenești părții americane, fără a se ține cont de opinia cetățenilor.

Grupul de inițiativă privind inițierea referendumului în municipiul Chișinău are la dispoziție 60 de zile, până pe 2 septembrie, pentru a colecta cel puțin 60 de mii de semnături. Reprezentanții PSRM sunt convinși că doar locuitorii orașului au dreptul să decidă cum trebuie să fie amenajat teritoriul stadionului.

Totodată, după cum a declarat în cadrul unui briefing consilierul municipal al Partidului Socialiștilor, președintele grupului de inițiativă, Dinari Cojocaru, autoritățile continuă să creeze obstacole organizatorilor referendumului. Spre exemplu, Comisia Electorală Centrală tergiversează adoptarea deciziilor, iar Cancelaria de Stat a contestat decizia care oferă dreptul de a începe colectarea semnăturilor.

„În orice moment, autoritățile pot stopa colectarea semnăturilor și organizarea referendumului”, a explicat Cojocaru. „Ei pot face referință la starea de urgență, deși acest lucru nu este un impediment pentru ca oamenii să vină în locurile unde sunt colectate semnăturile și să semneze.” Potrivit consilierului municipal, interdicția ar putea fi aplicată chiar și după ce grupul de inițiativă va colecta numărul necesar de semnături.

La rândul său, președintele fracțiunii PSRM din consiliul municipal, Alexandr Odințov, a amintit autorităților că fiind în opoziție, Maia Sandu personal a pledat ca locuitorii Chișinăului să dispună de posibilitatea de a decide soarta stadionului. Dar odată ce a devenit președinte, a uitat de afirmațiile sale și a dus la bun sfârșit inițiativa lui Plahotniuc de a vinde stadionul părții americane.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă