PSRM

20 aprilie 2022

La Chișinău a avut loc ședința de constituire a Grupului de inițiativă privind problema Stadionului Republican

La pretura sectorului Centru al capitalei a avut loc ședința de constituire a Grupului de inițiativă privind organizarea Referendumului în municipiul Chișinău cu scopul de a determina modalitatea de utilizare a terenului fostului Stadion Republican.

Amintim că regimul de la guvernare, continuând politica lui Plahotniuc, a menținut în vigoare legea care prevede vânzarea teritoriului de 5,18 hectare din centrul Chișinăului pentru construcția unui nou complex de clădiri ale Ambasadei SUA. Guvernul Nataliei Gavrilița se grăbește să întocmească toate actele necesare pentru a nu permite locuitorilor capitalei să salveze legendarul obiectiv sportiv.

În legătură cu aceasta, Partidul Socialiștilor a inițiat organizarea unui referendum, pentru a oferi chișinăuienilor posibilitatea de a decide ei înșiși, cum să fie amenajat teritoriul stadionului, fără ca acesta să-și piardă destinația inițială.

Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău susține ideea creării Grupului de inițiativă, care va fi condus de consilierul municipal Dinari Cojocaru. La prima etapă, trebuie să fie colectate semnăturile a cel puțin 10% din locuitorii municipiului Chișinău în sprijinul ideii de organizare a referendumului. Legislația prevede în acest scop de la 30 până la 60 de zile. Cel puțin 250 de activiști vor fi antrenați în procesul de colectare a semnăturilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă