PSRM

11 septembrie 2020

La alegerile prezidențiale, PSRM va susține candidatul independent Igor Dodon

Igor Dodon a reiterat că în această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale va candida independent. Totodată, el va fi susținut de către PSRM. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

„Eu sunt un candidat independent. Nu sunt candidat al vreunui partid politic. Da, evident, PSRM mă va susține, dar PSRM nu este concurent electoral așa cum va fi PAS, DA și alții. PSRM va susține candidatul independent Igor Dodon”, a explicat președintele.

Totodată, Igor Dodon a amintit că în acest an va avea o campanie electorală mai specială. Candidatul nu va plasa panouri publicitare, nu va participa la dezbaterile electorală, dar va merge în fiecare localitate ca să discute cu fiecare cetățean în parte. Igor Dodon a precizat că în acest scop nu va folosi mașina de serviciu.

Igor Dodon a declarat că a decis să candideze independent la alegerile prezidențiale din noiembrie pentru că așa prevede legea

Igor Dodon a declarat că a decis să candideze independent la alegerile prezidențiale din noiembrie pentru că așa prevede legea. Șeful statului a spus, în cadrul ediției de astăzi a emisiunii ”Președintele răspunde”, că oponenții săi politici au sperat foarte mult ca el să încalce legea, pentru ca ei să aibă motiv să anuleze rezultatele scrutinului prezidențial.

Președintele a amintit despre o decizie a Curții Constituționale (CC), din februarie 2019, care spune clar că dacă președintele țării se implică în activitatea unui partid politic sau partidul politic se implică în activitatea electorală a președintelui țării acest lucru este anticonstituțional.

”Eu nu pot conform legii să candidez din partea PSRM, pentru că a fost introdusă restricția că președintele țării nu poate fi membru de partid. Dacă aveam să candidez din partea PSRM, unii oponenți de pe dreapta, care așteptau și își doreau acest lucru, imediat mergeau la CC și ori acum, ori după alegeri aveau să anuleze rezultatele alegerilor pentru că eu am încălcat legea. Am analizat toate riscurile, pentru că vor fi foarte mulți doritori să anuleze victoria lui Dodon în al doilea tur de scrutin. Decizia legală a fost să merg în calitate de candidat independent cu suportul PSRM”, a spus Dodon.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat, astăzi, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului Igor Dodon desemnat din partea cetățenilor la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Igor Dodon despre încercarea partidelor de dreapta să blocheze accesul la vot al cetățenilor din stânga Nistrului: Este o retorică nazistă!

Unele partide de dreapta folosesc o retorică nazistă față de cetățenii din stânga Nistrului. Aceștia sunt gata să le blocheze dreptul la vot, la alegerile prezidențiale din acest an, doar pentru că oamenii gândesc diferit. Astfel a comentat președintele țării, Igor Dodon, mesajele unor politicieni, potrivit cărora în stânga Nistrului ar trebui să fie interzis dreptul la vot.

„Oponenții de pe dreapta au o atitudine față de cetățenii Republicii Moldova, care gândesc altfel decât ei, de parcă ar fi dușmani. Este o retorică nazistă. Dacă ei ar avea posibilitatea, le-ar interzice găgăuzilor, rușilor, să voteze, la toți, să fie doar Unirea cu România. Ei vorbesc despre principii europene, că Moldova este un stat de drept, stat democratic, dar în democrație trebuie să îi asculți pe toți: și pe cei de dreapta, și pe cei de stânga, căci toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova. În Transnistria tot sunt cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Totodată, Igor Dodon i-a avertizat pe unii primari ai partidelor de dreapta că dacă vor încerca să blocheze accesul la vot pentru cetățenii din stânga Nistrului, s-ar putea alege cu dosare penale.

„Aud mesaje, că trebuie să le interzicem să voteze, să blocăm trecerile, unii primari de dreapta refuză să deschidă secții de vot pentru cetățenii Transnistriei. Este dosar penal, vă preîntâmpin. În acest caz, noi trebuie să pretindem să fie închise secțiile de vot în Europa, unde vă votează pe voi? Noi niciodată nu vom face așa ceva”, a mai spus Igor Dodon.

Igor Dodon spune că va avea o campanie electorală modestă pe care va cheltui puți bani

Igor Dodon a declarat că va avea o campanie electorală modestă pe care va cheltui puți bani. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că este amoral și cinic să cheltui bani într-un an pandemic și secetos.

”Considerăm că este amoral și cinic din partea politicienilor să arunce bani în dreapta și-n stânga în plină pandemie și secetă și când oamenii nu au ce mânca. Noi nu avem nevoie de publicitate, oamenii știu ce le propunem și ce am făcut”, a declarat președintele.

Igor Dodon susține că panourile publicitare nu-i vor ajuta pe oponenții săi, iar banii cheltuiți pentru reclamă i-a îndemnat să-i direcționeze pentru a ajuta oamenii.
”Am văzut că și Maia Sandu și Andrei Năstase au împânzit țara cu panouri publicitare. Cât costă un panou? Cumpărați de banii aceștia măști, ajutați oamenii”, a spus Dodon.

Președintele a reiterat că va candida independent la alegerile din toamna acestui an.

Igor Dodon i-a amintit Maiei Sandu despre relațiile pe care le avea cu Filip: Spuneai că-i rău, trebuie să stea la pușcărie… Și acum?

Maia Sandu dă dovadă de neconsecvență și lipsă de principialitate prin declarațiile și acțiunile sale. O demonstrează și faptul că după ce, anul trecut, spunea că liderul PDM, Pavel Filip, trebuie să stea la pușcărie, astăzi își dorește o coaliție cu democrații. Despre aceasta Igor Dodon a vorbit în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”.
„M-au întrebat despre întrevederile dintre Maia Sandu și Pavel Filip. Până acum spuneați că familia lui Filip exportă nuci, îs răi, trebuie puși la pușcărie, iar acum ei deodată sunt buni. Adică, când vă trebuie – sunt buni, când nu vă trebuie – sunt răi. Cei cu chestia asta așa principială în activitatea dvs? Oamenii lucrul acesta îl văd!”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon către Maia Sandu: Nu o mai faceți pe Ileana Cosânzeana!

Igor Dodon i-a sugerat Maiei Sandu să fie mai pragmatică și realistă, și să nu o facă pe Ileana Cosânzeana în politica moldovenească. Șeful statului i-a recomandat liderului PAS că nu facă declarații de dragul declarațiilor și i-a amintit despre jurămintele care le dădea la începutul anului trecut.

”Maia Sandu jura, în ianuarie anul trecut, că nu face coaliție nici cu Dodon, nici cu democrații. Și… Maia Grigorievna, ce ai făcut? Anul trecut ai semnat două acorduri de coaliție cu Dodon și cu socialiștii, unul în iunie și altul în septembrie. Tare principiali mai sunteți. Nu o mai faceți pe Ileana Cosânzeana! Lăsați poveștile cu zmei. Dacă va fi necesar, dar va fi, va trebui să ne așezăm și să discutăm”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Igor Dodon a invitat-o pe Sandu să coboare cu picioarele pe pământ, deoarece PAS nu va avea majoritatea parlamentară în Parlament.

”Pe cine veți înainta în funcția de premier? Pe Usatâi, Șor, Candu? Sau credeți că aveți șansa să luați majoritatea parlamentară. Lucrul acesta nu va fi și știți despre asta. Fiți mai pragmatici, mai realiști, nu faceți declarații de dragul declarațiilor. Alegerile trec, dar noi trebuie să mergem înainte”, a declarat Dodon.

Occidentul recunoaște că Igor Dodon este politicianul cu cele mai mari șanse la prezidențiale

Partenerii occidentali ai Republicii Moldova recunosc faptul că actualulșef al statului, Igor Dodon, are cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Totodată, aceștia declară că indiferent de rezultatele scrutinului, partidele de dreapta oricum vor trebui să formeze o coaliție cu PSRM. Despre aceasta Igor Dodon a povestit în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”.

„Eu am discuții cu mai mulți parteneri, inclusiv din Occident, care spun foarte clar – noi înțelegem că dvs aveți cele mai mari șanse să învingeți. Noi înțelegem că indiferent de ce se va întâmpla, dvs rămâneți liderul cu cea mai mare încredere din partea populației și aveți un bazin electoral foarte mare. Fără PSRM și liderul neformal al socialiștilor, adică Igor Dodon, va fi foarte dificil de creat majorități parlamentare, guverne, atât în următorii jumătate de an, cât și peste un an, doi sau trei”.

În acest context, Igor Dodon a chemat-o pe Maia Sandu, dar și pe alți contracandidați de dreapta, să nu se grăbească cu declarații, care, ulterior, ar putea să le șifoneze și mai tare imaginea.

„Nimic nu se uită. Și pe urmă alegătorii voștri o să vă întrebe: De ce ai fost așa de principial? Și stupid o să arate nu Dodon, dar dvs, când o să veniți și o să sărutați drapelul, când vă vom numi într-o funcție sau alta într-o eventuală coaliție”, a conchis președintele.

Igor Dodon: Stimați oponenți, îl dați jos pe Dodon dar ce faceți mai departe? Iar căutați pe cine să mai dați jos?

Oamenii vor ca președintele țării să fie alături de ei, pe cetățeni nu-i interesează să dea jos pe cineva, ci îi interesează apa, drumurile, grădinițele și multe alte lucruri. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul ediției ”Președintele răspunde”.
Șeful statului a menționat că majoritatea oponenților săi și de pe stânga, și de pe dreapta nu au un alt mesaj în campania electorală în afara de mesajul împotriva președintelui Igor Dodon.

”Este o tactică greșită pentru că cetățenii așteaptă soluții. Oamenii s-au săturat de dat jos pe cineva. Oamenii vor să vadă ce propune fiecare concurent electoral. Stimați oponenți, îl dați jos pe Dodon dar ce faceți mai departe? Iar căutați pe cine să mai dați jos?”, a întrebat Dodon.

Șeful statului susține că va face tot posibilul ca țara în continuare să aibă un președinte responsabil, care să fie alături de oameni.

”Oamenii vor ca președintele să fie alături de ei. Nu-i interesează ”Jos”, îi interesează apa, drumurile, grădinița și multe alte lucruri. Nu mă voi axa pe mesaje contra cuiva, voi veni cu propuneri și soluții cum să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor. Vreau să construim împreună o Moldovă unde vrei să trăiești”, a spus președintele Dodon.

PAS strigă despre falsificarea alegerilor, deoarece înțelege că va pierde în acest scrutin

Despre falsificarea rezultatelor alegerilor strigă de obicei cei care știu că vor pierde aceste alegeri. PAS înțelege că va pierde la prezidențiale, de asta și inventează povestea cu falsificările. Afirmațiile aparțin președintelui țării, Igor Dodon și au fost făcute la emisiunea „Președintele răspunde”

”Nimeni nu are niciun interes să falsifice. Cine strigă despre falsificare? Acei care înțeleg că vor pierde. PAS înțelege că va pierde, cel mai probabil, aceste alegeri”, a spus Dodon în replică la învinuirile aduse de cei de la PAS despre pregătirea fraudării rezultatelor alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Președintele a reiterat că, în turul doi, diferența dintre el și candidatul PAS, Maia Sandu, va fi de aproape 10 procente.

”Falsificarea pe noi nu ne interesează. Dar noi dorim ca secții de votare să fie și în est și în vest”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, în Federația Rusă trebuie să fie deschise mai multe secții de votare decât până acum , deoarece acolo sunt mai mulți cetățeni din Moldova, decât în toate țările UE.

Igor Dodon a declarat că la 1 octombrie suportul financiar de 900 lei îl vor primi nu doar pensionarii, ci și beneficiarii de alocații sociale

Președintele Igor Dodon a declarat că la 1 octombrie suportul financiar unic de 900 de lei îl vor primi nu doar pensionarii, ci și beneficiarii de alocații sociale. Cu această precizare șeful statului a venit în cadrul ediției de astăzi a emisiunii ”Președintele răspunde”.

Le inițiativa președintelui, Parlamentul a votat astăzi în lectură finală proiectele de lege care prevăd majorarea suportului financiar unic de la 700 de lei la 900 de lei. Acest ajutor financiar va fi oferit pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de până la 3 mii de lei.

Suportul financiar unic de 900 de lei este destinat pentru 659 de mii de beneficiari de pensii și alocații sociale. În acest scop din bugetul de stat au fost alocate 133 de milioane de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă